Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ποινική δίωξη για "μίζες" στην αγορά των τρόλεϊ το 2002 - Βερελής: «Πλήρωσα για τις πράξεις μιας συνοικιακής μαφίας»


Μια ακόμη γερμανική εταιρεία εμπλέκεται σε σκάνδαλο στην Ελλάδα και αυτή είναι η εταιρεία ΜΑΝ.

Και πάλι όμως μας “ξύπνησε” η γερμανική δικαιοσύνη. Η υπόθεση είχε οδηγήσει στην παραίτηση τον πρώην υπουργό Χ. Βερελή ο οποίος είχε επικαλεστεί λόγους ευθιξίας. Από την έρευνα πάντως της ελληνικής δικαιοσύνης δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

Τώρα ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας από κοινού και κατά μόνας κατ' εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, άμεση συνέργεια και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της έρευνας ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Γιώργος Βούλγαρης, εξέτασε, με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων εννέα πρόσωπα, τότε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες εξωχώριων εταιρειών στην Κύπρο.

Βερελής: «Αποδείχθηκε το αυτονόητο»
Ύστερα από την εξέλιξη που τον αθωώνει, ο πρώην υπουργός, Χρίστος Βερελής, τόνισε πως «μετά από 2 ολόκληρα χρόνια η ελληνική δικαιοσύνη απέδειξε το αυτονόητο. Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση ΜΑΝ».

Σε δήλωσή του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει ότι «οι χρηματισμοί αφορούσαν μια ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων και επιχειρηματιών που έδρασε εν αγνοία της διακομματικής επιτροπής, στην οποία ούτε καν πήρα ποτέ μέρος.

Σήμερα, έρχεται και από την ελληνική δικαιοσύνη η δικαίωσή μου. Πλήρωσα επί 2 χρόνια για τις πράξεις μιας συνοικιακής μαφίας. Ελπίζω ότι αισθάνονται δυσάρεστα όσοι διακίνησαν σενάρια ενοχής και επικείμενης τότε διαγραφής μου.

Η παραίτηση μου –πράξη όπως αποδείχθηκε ασυνήθιστη και ίσως δυσάρεστη στην Ελληνική πολιτική σκηνή- παρουσιάστηκε κατά πρωτοφανή και ανήθικο τρόπο από κύκλους που επιζητούσαν πολιτικό «αίμα» και όφελος. Η ευθιξία υπήρξε γι’ αυτούς άγνωστη άρα και ύποπτη έννοια.

Ελπίζω να έχουν τη γενναιότητα να ζητήσουν συγνώμη εμπράκτως. Μόλις η υπόθεση ανατεθεί σε ανακριτή τακτικού τμήματος θα κάνω αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής. Δικαιούμαι να κάνω και αυτή την «ασυνήθιστη» ενέργεια, αφού η εμπλοκή του ονόματός μου υπήρξε δομικό και οργανικό στοιχείο εγκληματικής μεθόδευσης και σχεδιασμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου