Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

16ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ,ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ .

Το όνειρό της πραγματικότητα έκανε η 16χρονη Μωρήν Μαρς, από την Πολιτεία Βιρτζίνια, των ΗΠΑ, η οποία επισκέφθηκε τη Σαντορίνη ύστερα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο των οστών.
Το ίδρυμα «Κάνε Μια Ευχή» πραγματοποίησε την επιθυμία της νεαρής Μωρήν....
Η σχετική ανακοίνωση, όπως αναφέρει η Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», έγινε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, όπου πήγε η Μωρήν, με την οικογένειά της. Την υποδέχτηκε επίσημα ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη ζεστασιά κι ανθρωπιά, ενώ παιδιά ομογενών από την τοπική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, της πρόσφεραν λουλούδια.
Οι εκπλήξεις για την Μωρήν δεν σταμάτησαν εδώ. Ο δήμαρχος της Σαντορίνης Αναστάσιος Ζώρζος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού Αριστείδης Χλωρίδης, της ανακοίνωσαν εκείνη την ώρα, μέσω διαδικτυακού κυκλώματος, ότι θα αναγορευτεί επίτιμος πολίτης Σαντορίνης, όταν με το καλό πατήσει το πόδι της στο νησί.
Η ίδια η Μωρήν νιώθει απόλυτα ικανοποιημένη με την ευχή που έκανε και όπως είπε στην Ελληνική Υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», δεν βλέπει την ώρα να πάει στην Σαντορίνη.
«Είδα την ταινία «Μάμα-Μία» και όλες οι τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκε είναι τόσο όμορφες», δήλωσε-μεταξύ άλλων-η 16χρονη Μωρήν. «Είμαι σίγουρη πως όλα θα είναι ωραία, ιδιαίτερα τώρα που έχω ξανά μαλλιά. Δεν βλέπω την ώρα να επισκεφτώ όλες τις παραλίες του νησιού. Μου αρέσουνε τα κατάλευκα κτίσματα της Σαντορίνης και οι εκκλησίες με τους γαλάζιους τρούλους. Θέλω να κάνω πολλές περιηγήσεις και να ξεκουραστώ. Δεν μπορώ ακόμα να το πιστέψω πως θα γίνω επίτιμος πολίτης της Σαντορίνης. Είμαι κατενθουσιασμένη από την μεγάλη αυτή έκπληξη».
Το Ίδρυμα «Κάνε Μια Ευχή», φροντίζει πάντα η ημέρα της εκπλήρωσης μιας ευχής, να είναι ξεχωριστή για κάθε παιδί του προγράμματος και γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Μια από τις εκπλήξεις που επιφυλάχτηκαν για την Μωρήν ήταν και η ιδιωτική προβολή, στην Ελληνική Πρεσβεία, ταινίας με τα αξιοθέατα της Σαντορίνης. Ο Πρέσβης, κύριος Κασκαρέλης έδωσε, επίσης, στην Μωρήν και την οικογένειά της αναμνηστικά δώρα από τις αρχές και τους κατοίκους της Σαντορίνης.
Έκπληξη αποτέλεσαν και δύο σημαντικά μηνύματα που έλαβε η Μωρήν από την Αθήνα. Το πρώτο το απηύθυνε ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος αναφέρει- μεταξύ άλλων: «Καθώς ετοιμάζεσαι για το ταξίδι σου στην Ελλάδα, θέλουμε να ξέρεις ότι μας τιμά όλους αφάνταστα το ότι διάλεξες να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία σου και προσβλέπουμε να σε φιλοξενήσουμε μαζί με την οικογένειά σου στην χώρα μας».
Το δεύτερο μήνυμα ήταν από τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντάνιελ Σμιθ, ο οποίος επισημαίνει-μεταξύ άλλων: «Έχοντας ζήσει στην Ελλάδα επί έξη μήνες δεν μας εκπλήσσει καθόλου η ευχή σου να επισκεφτείς την όμορφη αυτή χώρα. Και για μένα είναι η υλοποίηση ενός ονείρου το ότι εκπροσωπώ την Αμερικανική κυβέρνηση σε έναν τόσο θερμό και φιλόξενο τόπο».
Οι εκδηλώσεις στην Ελληνική Πρεσβεία συνεχίστηκαν με τραγούδια και χορούς. Πριν τελειώσει το πάρτι η αξιοθαύμαστη νέα, τα αδέλφια και οι γονείς της, είχανε κιόλας μάθει να χορεύουν Ελληνικούς χορούς.
Στην πραγματοποίηση του «θαύματος» συνέβαλε κι ένας ομογενής, ο Μάϊκ Μάνατος, που εθελοντικά βοηθά το Ίδρυμα «Κάνε Μια Ευχή». Η ελπίδα όλων τώρα, είναι ότι το ταξίδι της Μωρήν Μαρς στην Ελλάδα θα της δώσει το κουράγιο και την δύναμη που χρειάζεται για να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

πηγη.http://www.agioritikovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου