Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η πρωταθλήτρια χρέους στην Ευρώπη ειναι η Γερμανια.



Ποια είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη; Όχι, μην κοιτάξετε τους συνήθεις υπόπτους αλλά τους συνήθεις… πιστωτές.

Κι όμως η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος, σε απόλυτη αξία, είναι η Γερμανία! Το χρέος του Βερολίνουαγγίζει τα 3 τρισεκατομμύρια 79 δισ. ευρώ.

Η ανάδειξη της Γερμανίας στο μεγαλύτερο πιστωτή των χωρών της Ευρωζώνη και το μεγαλύτερο μέτοχο στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης έχει εκτοξεύσει το χρέος της χώρας. Μέσα σε ένα έτος, από τα τέλη του 2009 μέχρι τα τέλη του 2010, το γερμανικό χρέος αυξήθηκε κατά 10% τουΑΕΠ.

Την τριάδα με τις πιο χρεωμένες χώρες συμπληρώνει η Ιταλία με χρέος 1,843 τρισ. ευρώ και ηΓαλλία με 1,591 τρισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που επικαλείται η εφημερίδα La Tribune.

Η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης, μάλιστα, καταλαμβάνει την τρίτη θέση όσον αφορά στις χώρες με το μεγαλύτερο χρέος παγκοσμίως με ΗΠΑ και Ιαπωνία να συμπληρώνουν την τριάδα.

Όσον αφορά, πάντως, αναλογία χρέους προς ΑΕΠ, η χώρα μας παραμένει στην πρώτη θέση.

Το ελληνικό χρέος διαμορφωνόταν στα τέλη του προηγούμενου χρόνου στο 142,8% του ΑΕΠ, τηςΙταλίας στο 119% του ΑΕΠ, της Πορτογαλίας στο 93%, της Γερμανίας στο 83,2% (πολύ πάνω βεβαίως από το «χρυσό κανόνα» του 60%) και της Γαλλίας στο 81,7%.
πηγη.tsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου