Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΜΕ ΤΡΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ.!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!(ΟΥΣΤ)



Νομοσχέδιο που ξεπλένει τις «αμαρτίες» του Παναγιώτη Ψωμιάδη ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή. Τρία άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου παραγράφουν τη ποινή φυλάκισης ενός έτους του Παναγιώτη Ψωμιάδη, του δίνουν τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή του και να επιστρέψει στα καθήκοντα του ως περιφερειάρχης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κατατέθηκε την περασμένη Τετάρτη (18/1/12) υπό τον τίτλο «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις» και το οποίο εισήχθη για συζήτηση και ψήφιση με τη διαδικασία του επείγοντος. Αν τελικώς ψηφιστεί θα δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να παραγραφούν και άλλες υποθέσεις στις οποίες είναι εγκαλούμενος- όπως τα διαβόητα 45άρια- πριν μάλιστα αυτές να φτάνουν στο ακροατήριο. Η υπόθεση Ψωμιάδη εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο, σε περίπτωση όμως που έως την ψήφιση του νόμου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη κι αν είναι δυσμενής για τον κ. Ψωμιάδη, το νομοσχέδιο του δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή.

Το νομοσχέδιο ενώ αρχικά είχε κατατεθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το απέσυρε και αφού επέφερε ορισμένες βελτιώσεις που αφορούσαν την υπό όρους αποφυλάκιση ορισμένων κρατουμένων, το επανέφερε ως αυτόνομο πλέον νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου και στην παράγραφο 1 προβλέπονται τα εξής: «Ποινές διάρκειας μέχρι ενός έτους, που έχουν επιβληθεί με αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, εφόσον οι αποφάσεις δεν έχουν καταστεί αμετάκλητες και οι ποινές αυτές δεν έχουν εκτιθεί με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, παραγράφονται και δεν εκτελούνται…». Και συνεχίζει στην παράγραφο 2 νομοθετώντας ότι «οι μη εκτελεσθείσες κατά την παράγραφο 1 αποφάσεις τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημοσίου κατηγόρου».

Όπως όλα δείχνουν, οι συγκεκριμένες παράγραφοι φωτογραφίζουν την υπόθεση του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος καταδικάστηκε τόσο σε πρώτο βαθμό (από το τριμελές εφετείο το Φεβρουάριο του 2009) όσο και σε δεύτερο βαθμό (από το πενταμελές εφετείο τον Απρίλιο του 2011) σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος. Η καταδίκη τού επιβλήθηκε, επειδή ως νομάρχης είχε μειώσει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί από τον προκάτοχό του σε πρατηριούχο για νοθεία καυσίμων κατ’ εξακολούθηση από τις 89.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ. Συνέπεια αυτής της καταδίκης του ήταν τον Ιούνιο του 2011 να τεθεί σε προσωρινή αργία. Ωστόσο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου εντός των προσεχών ημερών η ποινή του παραγράφεται και ο ίδιος θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του.

Επιπλέον το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στο άρθρο 3 του δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή που θα του επιβληθεί από τον Άρειο Πάγο καθώς αναφέρεται ότι: «Ποινές φυλάκισης που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε μετατραπεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έχουν επιβληθεί για πλημμελήματα με αποφάσεις οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες μετατρέπονται σε χρηματικές ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος…».

Στην περίπτωση που έως την ψήφιση του νόμου εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, ακόμη κι αν είναι δυσμενής για τον κ. Ψωμιάδη, το προς ψήφιση νομοσχέδιο στο άρθρο 3 τού δίνει τη δυνατότητα να εξαγοράσει την ποινή και να επανέλθει στα καθήκοντά του. Ειδικότερα στο επίμαχο άρθρο αναφέρεται ότι «ποινές φυλάκισης που δεν έχουν εκτελεστεί ούτε μετατραπεί μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και έχουν επιβληθεί για πλημμελήματα με αποφάσεις οι οποίες κατέστησαν αμετάκλητες μετατρέπονται σε χρηματικές ύστερα από αίτηση του καταδικασθέντος…».
πηγη.koutipandoras.gr

1 σχόλιο:

Δημοσίευση σχολίου