Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.


Με παρέμβαση των ΜΑΤ παρουσία Εισαγγελέα και σε κλίμα έντασης έγιναν οι προσαγωγές του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου, δέκα συνδικαλιστών και ενός εικονολήπτη έξω από το Κέντρο έκδοσης διακοπών της ΔΕΗ στη Μεσογείων, το οποίο βρισκόταν για πέμπτη μέρα υπό κατάληψη από συνδικαλιστές.

Περίπου στις 8.30 το πρωί 4 διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να σπάσουν την αλυσίδα που σχημάτισαν οι συνδικαλιστές ώστε να εμποδίσουν τις αρχές να μπουν στο κτίριο, με αποτέλεσμα να προσαχθούν στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου.

Οι συνδικαλιστές καλούν όλους τους πολίτες να συμπαρασταθούν στην διαμαρτυρία τους γιατί το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις των συναδέλφων τους, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κέντρο Πληροφορικής της ΔΕΗ τόνισε πριν από λίγο ότι κανείς δεν θα μπει στο κτίριο και δεν θα εργαστεί.

Προβλήματα σημειώνονται στη λεωφόρο Μεσογείων στην άνοδο, αφού η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από δύο λωρίδες.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους γύρω από το Α.Τ. όπου κρατούνται οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανέναν.

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μετά τα επεισόδια έξω από το κτίριο αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε 48ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σήμερα και αύριο.

Η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να αφήσει «τα φληναφήματα» και τονίζει ότι μια και μόνη λύση υπάρχει «ν΄αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και η »ευαισθησία» της να εκδηλωθεί πραγματικά με ενέργειες απαλλαγής από τις φοροεπιδρομές των ανθρώπων του μόχθου, οι οποίοι δεν είναι τζαμπατζήδες, αλλά πραγματικά αδυνατούν να καταβάλουν τα επαχθέστατα χαράτσια».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι η κατασταλτική και δικαστική αντιμετώπιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των συνδικαλιστών σε μία περίοδο καταιγισμού επώδυνων μέτρων που οδηγούν σε γενικευμένη οικονομική αποδυνάμωση και κοινωνική υποβάθμιση, είναι το λιγότερο προκλητική.

Σημειώνει παράλληλα ότι η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν οι Αρχές κάθε είδους στη διασφάλιση της «τάξης» απέναντι στις συλλογικές αντιδράσεις εξανεμίζεται όταν γίνεται χρήση αστυνομικής βίας και χημικών σε ειρηνικές μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων ή όταν απεργίες κρίνονται διαρκώς παράνομες όταν εργοδότες εισφοροφυγάδες μένουν ατιμώρητοι ενώ απολυμένοι εργαζόμενοι είναι δέσμιοι της καθυστέρησης στην απονομή της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου