Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ *Δ.Ν.Τ* ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ. (ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΕΝΑ *Δ.Ν.Τ* ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΝ)

Η Ιταλία συμφώνησε να έχει ως ελεγκτές τους ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αυτή θα προσπαθεί να πετύχει τους στόχους για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στο ασφαλιστικό, που συμφωνήθηκαν με τους Ευρωπαίους ηγέτες την προηγούμενη εβδομάδα, αναφέρει πηγή της ΕΕ στο Reuters.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει αξιοπιστία με τους στόχους της Ιταλίας, ότι δηλαδή πρόκειται να τους πετύχει. Αποφασίσαμε να εμπλέξουμε και το ΔΝΤ στη διαδικασία εποπτείας, χρησιμοποιώντας τη δική του μεθοδολογία, και οι Ιταλοί απάντησαν ότι μπορούν να το ανεχθούν», δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο, χωρίς να κατονομάζεται.

«Η Ιταλία δεν έχει κανένα πρόβλημα με την εποπτεία, καθόλου, ακόμη και εάν εμπλέκεται το ΔΝΤ», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η Κομισιόν και το ΔΝΤ θα αναφέρουν ο καθένας ξεχωριστά για το πώς και το εάν η Ιταλία πετυχαίνει τους στόχους.

Ωστόσο, δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones Newswires, που επικαλείται άλλη ανώνυμη πηγή, τονίζει πως η Ιταλία δεν έχει δεχθεί εποπτεία από το ΔΝΤ, δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο, αλλά είναι πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ιταλία είναι πρόθυμη να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναλάβει εποπτικό ρόλο στα σχέδιά τηυς για μείωση του δημοσίου χρέους και ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι η Ιταλία έχει ζητήσει ή θα είναι υπό την αυστηρή παρακολούθηση του ΔΝΤ.

«Είμαστε πρόθυμοι να έχουμε συμβούλους από το ΔΝΤ, μετά από αίτημά μας, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα ελέγχει τις συμφωνίες στις οποίες προχωρήσαμε στην τελευταία σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ωστόσο πως «αυτό θα συμβεί εάν το ζητήσουμε».

Τα σχόλιά του έρχονται σε αντίθεση με άλλες αναφορές, που επικαλούνται άλλες ευρωπαϊκές πηγές, υποστηρίζοντας ότι η Ιταλία θα βρίσκεται υπό αυστηρό έλεγχο του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου