Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

ΔΥΝΑΜΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΕΓΛΙΤΗ.

Τους αρχηγούς και των τεσσάρων σωμάτων «ξήλωσε» το ΚΥΣΕΑ, με εισήγηση του Πάνου Μπεγλίτη. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση, με μόνο θέμα την αλλαγή της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και στόχο να φτιάξει τη δική του ηγεσία υπό την λογική των εκλογών.

Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, που προηγήθηκε του υπουργικού, κρίθηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους οι αρχηγοί των τεσσάρων Γενικών Επιτελείων, γεγονός που σηματοδοτεί μεγάλο αριθμό αποστρατειών κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ΚΥΣΕΑ:

  • 1. Θέτει σε αυτεπάγγελτη αποστρατεία:
  • α. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
  • β. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη τον οποίο προάγει στο βαθμό του Στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού.
  • γ. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευσινιώτη ΠΝ τον οποίο προάγει στο βαθμό του Ναυάρχου εν αποστρατεία και του απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
  • δ. τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Βασίλειο Κλόκοζα τον οποίο προάγει στο βαθμό του Πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
  • 2. Επιλέγει ομοφώνως ως:
  • α. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τον Αντιστράτηγο Κωσταράκο Μιχαήλ, τον οποίο προάγει στο βαθμό του Στρατηγού
  • β. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τον Αντιστράτηγο Ζιαζιά Κωνσταντίνο
  • γ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τον Υποναύαρχο Χρηστίδη Κοσμά ΠΝ, τον οποίο προάγει στο βαθμό του Αντιναυάρχου
  • δ. Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας τον Αντιπτέραρχο Τσαντηράκη Αντώνιο, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι Ανώτατοι Αξιωματικοί και οι μέχρι τώρα υπηρεσιακές τους εμπειρίες, σε συνδυασμό με την υψηλή επαγγελματική τους κατάρτιση εγγυώνται την επιτυχία τους στα υπόψη καθήκοντα.
  • 3. Παραλείπει τους:
  • α. Αντιστράτηγο Λυμπέρη Δημήτριο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου ΓΕΠΣ.
  • β. Αντιστράτηγο Αγγελούδη Δημήτριο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή Α’ Στρατιάς
  • γ. Αντιστράτηγο Νακόπουλο Γεώργιο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ
  • δ. Αντιστράτηγο Ζάρα Ιωάννη, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΑΣΔΕΝ
  • ε. Αντιστράτηγο Ρουσάκη Θεόκλητο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή Β’ ΣΣ
  • στ. Αντιστράτηγο Τσολακίδη Παναγιώτη, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΑΣΔΥΣ
  • ζ. Αντιστράτηγο Σεφερλή Γεώργιο, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Α’ Υπαρχηγού ΓΕΣ
  • η. Αντιναύαρχο Ευσταθίου Παναγιώτη ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Αρχηγού Στόλου
  • θ. Αντιναύαρχο Σκιαδά Γεώργιο ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Επιτελάρχη ΓΕΕΘΑ
  • ι. Υποναύαρχο Καλόγηρο Γεώργιο ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΔΝΕ
  • ια. Υποναύαρχο Κρυονερίτη Νικόλαο ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Υπαρχηγού ΓΕΝ
  • ιβ. Υποναύαρχο Κωνσταντινίδη Ιωάννη ΠΝ, στον οποίο απονέμει τον Τίτλο του Επιτίμου Διοικητή ΣΝΔ Αρχαιότερους των επιλεγέντων Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και Α/ΓΕΝ τους οποίους θεωρεί ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους.
Η κίνηση του Πάνου Μπεγλίτη χαρακτηρίζεται ως πράξη “πολιτικά αψυχολόγητη” και “στρατιωτικά επικίνδυνη”. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «ακόμα και την στιγμή που η κυβέρνηση φαίνεται να οδηγείται σε εκλογές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλάζει την ηγεσία προφανώς για να βάλει δικούς του ανθρώπους».

Κατά της απόφασης Μπεγλίτη τα κόμματα

Αρνητικά αντέδρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση στη σημερινή έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ και την απόφαση για σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε λόγο για αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται εναντίον του εθνικού συμφέροντος, τονίζοντας ότι: "την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας".

Το ΚΚΕ κάλεσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και την κυβέρνηση να δώσουν ξεκάθαρες εξηγήσεις στο λαό, για ποιο λόγο σ’ αυτές τις συνθήκες αντικατέστησαν την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

"Πολιτικά άκομψο και ηθικά ανεπίτρεπτο", ήταν το σχόλιο του ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας ότι "λίγες ώρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης τεμαχίζεται το σύνολο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων" και "άξιοι ανώτατοι αξιωματικοί αποκεφαλίστηκαν με μια πρακτική που και στο παρελθόν είχε καταφύγει το ΠΑΣΟΚ".

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Θοδωρή Δρίτσα, χαρακτήρισε απαράδεκτο να αποφασίσει ο υπουργός Άμυνας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως η αλλαγή ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται υπό κατάρρευση και προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και συγκεκριμένα πριν από την απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Η Δημοκρατική Αριστερά, υπογράμμισε ότι: "οι σχεδιαζόμενες σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εντείνουν το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας της κοινής γνώμης» και σημείωσε ότι « οι αλλαγές πρέπει να γίνουν στην προβλεπόμενη ώρα τους και όχι τώρα, με δεδομένη την πολιτική ρευστότητα."

"Πράξη πολιτικά ανήθικη και παλαιοκομματικής αντίληψης, που επιβεβαιώνει την οριστική ρήξη της κυβέρνησης Παπανδρέου με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα", χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της ηΔημοκρατική Συμμαχία.

Ο ΛΑΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΛΕΞΗ; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.

πηγη.www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου