Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Eπαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.Ζηταει το αλλο Ζαβο Σημερα!!!!

Άμεση διενέργεια εκλογών και καθαρή εντολή από την κοινωνία με αυτοδυναμία για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου είναι το βασικό μήνυμα που θα εκπέμψει από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.

Από το πρωί της Παρασκευής ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα και ξεκίνησε τις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βορείου Ελλάδος. Το Σάββατο θα εκφωνήσει την ομιλία στο Βελλίδειο και θα ολοκληρώσει την παρουσία του με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι.

Το «γαλάζιο» επιτελείο έχει ρίξει το βάρος της προετοιμασίας στην ομιλία του καθώς θεωρεί ότι εκεί στρέφεται πλέον η προσοχή των οικονομικών παραγόντων αλλά και της κοινής γνώμης. Όχι ότι παραμελούν την προετοιμασία για την συνέντευξη αφού όπως λένε έχουν προβλέψει κάθε πιθανή και απίθανη ερώτηση που μπορεί να γίνει.

Το πολιτικό περιβάλλον είναι ευνοϊκό για τον κ. Σαμαρά αλλά παράλληλα είναι αυξημένες και οι προσδοκίες. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα δώσει έμφαση στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου αλλά θα πρέπει να είναι πειστικός για ποιο λόγο θα πετύχει ότι δεν πέτυχε πρόσφατα ο κ. Βενιζέλος και γιατί οι ευρωπαίοι θα μεταβάλλουν την στάση τους. Εδώ οι συνεργάτες του λένε ότι οι ευρωπαίοι δεν θα μπορέσουν να παρακάμψουν μία καθαρή λαική ετυμηγορία που θα συνοδεύεται και από την αποδοχή των βασικών στόχων για μείωση του χρέους και του ελλείμματος. Γι αυτό και προσθέτουν ότι είναι καίριο να κερδίσει η ΝΔ την αυτοδυναμία.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς θα διατυπώσει με πιο καθαρό και οξύ τρόπο το αίτημα για «εκλογές τώρα» ενώ θα με τον ίδιο απόλυτο τρόπο θα απορρίψει τις συζητήσεις για συναίνεση και πολύ περισσότερο για συγκυβέρνηση.

Στα θέματα της επικαιρότητας ο κ. Σαμαράς θα δηλώσει ότι είναι αντίθετος με τους πρόσφατους φόρους στα ακίνητα και στην αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ενώ βέβαια θα αναπτύξει περαιτέρω την πρότασή του για μείωση των φορολογικών συντελεστών. Θα ταχθεί κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα και θα υπογραμμίσει ότι η δική του πρόταση για εργασιακή εφεδρεία είναι διαφορετική από εκείνη που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Φυσικά θα μιλήσει για την ανάγκη μείωση του κράτους αλλά με σχέδιο ώστε να μην προκληθεί μεγαλύτερη ύφεση. Λεπτό σημείο είναι η στάση του απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις. Ο κ. Σαμαράς λέει «όχι στο ξεπούλημα» και έχει ταχθεί κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Πέρα από την κριτική όμως είναι ένα ερώτημα αν θα δεχθεί τις διαδικασίες που θα προωθήσει η κυβέρνηση ή θα απευθύνει προειδοποίηση προς όλους να είναι προσεκτικοί και ότι ο ίδιος θα επανεξετάσει τις διαδικασίες. Θα αναπτύξει και θα συγκεκριμενοποιήσει περισσότερο την πρότασή του για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.

Πέραν της οικονομίας ο κ. Σαμαράς θα δώσει έμφαση στα της εξωτερικής πολιτικής με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Μεσογείου και θα απευθύνει μήνυμα στην Τουρκία.

Συνολικά ο κ. Σαμαράς ο οποίος θέλει να εμφανισθεί με την αυτοπεποίθηση και την υπευθυνότητα του αυριανού πρωθυπουργού θα πρέπει να πείσει την κοινή γνώμη ότι διαθέτει σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Το ηγετικό επιτελείο επενδύει πολλά στην παρουσία του κ. Σαμαρά στην ΔΕΘ ειδικά μετά την αντίστοιχη του πρωθυπουργού την οποία χαρακτηρίζουν «πανωλεθρία». Προεξοφλούν ότι θα «φανεί η υπεροχή του κ. Σαμαρά έναντι του κ. Παπανδρέου και θα διευρυνθεί η ψαλίδα της διαφορά υπέρ της ΝΔ».

Πέραν αυτού όμως το πιο σημαντικό για την ΝΔ είναι να είναι η απαρχή για την διαμόρφωση «θετικής δυναμικής» ήτοι η διεύρυνση της διαφοράς να μην προκύψει από τις απώλειες του ΠΑΣΟΚ αλλά από τάση στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ με την προσέλκυση των απογοητευμένων που ακόμη δηλώνουν την προτίμησή τους στον «κανένα».
Τέλος η ΝΔ θέλει να εμφανισθεί ενωμένη και χωρίς ρωγμές στην Θεσσαλονίκη και εκεί εντάσσεται και η διαρροή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ότι «είναι υποχρέωσή του να παραβρίσκεται στην ΔΕΘ για να στηρίξει τον πρόεδρο και το κόμμα του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου