Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ; ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ;; ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ;;;

ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ WIND ΑΠΟ ΤΗΝ VODAFONE

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Wind από τη Vodafone βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το deal, εφόσον ευοδοθεί αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα υπάρξει και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περίπου 1.000 εργαζόμενων.

Το νέο σχήμα θα ελέγχει μερίδια άνω του 50% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας.

Οι φήμες για επικείμενο "γάμο" στα εγχώρια telecoms επανέρχονταν κατά καιρούς, βάζοντας στο παιχνίδι όλα τα πιθανά νέα σχήματα. Και μια σύμπραξη Vodafone-Wind αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον και για το κομμάτι της σταθερής τηλεφωνίας, αφού η μεν Vodafone διαθέτει το 18% της Hellas Online η δε Wind παρέχει ολοκληρωμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, έχοντας απορροφήσει την πρώην Tellas.

Εφόσον το deal από πλευράς των δύο εταιρειών ευοδοθεί, η ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων θα έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους, "ξεσκονίζοντας" ουσιαστικά τους όρους της συμφωνίας, καθώς η ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας θα μείνει με δύο παίκτες, εξαιρετικά ισχυρούς, αφού και η Cosmote διαθέτει μερίδιο αγοράς της τάξης του 47% και πλέον. Η υπόθεση δεν αποκλείεται να απασχολήσει και τις ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα θετικά διακείμενες σε ολιγοπωλιακές συνθήκες ανταγωνισμού.

Οι άδειες

Μια σύμπραξη Wind-Vodafone αυτή την περίοδο θα έφερνε τα πάνω-κάτω και στην διαδικασία ανανέωσης των αδειών κινητής τηλεφωνίας, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί και απαιτεί κεφάλαια κατ΄ ελάχιστου ύψους 57,5 εκατ.
ευρώ για την Vodafone και 69,9 εκατ. ευρώ για την Wind προκειμένου να διατηρήσουν το υφιστάμενο φάσμα τους. Για την Cosmote αυτή η διαδικασία θα κοστίσει τουλάχιστον 31 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δημόσια διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τη χορήγηση δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 900 και των 1.800 MHz λήγει στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στόχος της επιτροπής είναι να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ανανέωση και χορήγηση νέων αδειών τουλάχιστον 380 εκατ. ευρώ.

Η αλλαγή συσχετισμών συνολικά στην αγορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μπορεί να λειτουργήσει και υπέρ του ΟΤΕ, αφού πια θα έχει να ανταγωνιστεί αντικειμενικά έναν ισχυρό όμιλο, οπότε η ΕΕΤΤ θα κληθεί να δει με διαφορετικό μάτι την ρύθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου