Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ *ΟΙ ΕΦΤΑ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΗΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ*

Ηχούν οι "επτά σάλπιγγες" στις αγορές. "Γκρεμίζονται" οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες στο άνοιγμα της Παρασκευής.
Με τους δείκτες να γκρεμίζονται άνοιξαν τις συνεδριάασεις τους την Παρασκευή τα κυριότερα ευρωπαϊκά ταμπλό. Ο “λονδρέζος” FTSE βυθίζεται 2,93% στις 5.235 μονάδες, ο γαλλικός CAC βουλιάζει 3,9% στις 3.320 και ο γερμανικός DAX υποχωρεί 3,4% στις 6.415.. Το 15% αγγίζουν οι απώλειες των δεικτών, με σημείο εκκίνησης τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουνίου!

Μια παρένθεση και μόνο...

«Με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής οι αγορές πήραν βαθιά ανάσα»...ή όχι.

Πέμπτη 21 Ιουλίου.. Όλα έδειχναν πως με την συμφωνία που είχε επιτευχθεί στη Σύνοδο Κορυφής για την ανταλλαγή και την δυνατότητα επαναγοράς ελληνικών ομολόγων η παγκόσμια οικονομία έπαιρνε “ανάσα” αλλά φαίνεται πως η ανάσα αυτή ίσως ήταν… η ακροτελεύτια!

Τα ευρωπαϊκά spread έπαιρναν την κατιούσα, ενώ τα εβδομαδιαία κέρδη της Wall ανέρχονταν σε 2,2% για τον S&P 500, 2,5% για τον Nasdaq και 1,6% για τον Dow.

Μα προτού αλέκτωρ λαλήσει να είμαστε πάλι δύο εβδομάδες μετά να τρέχουμε και να μην φτάνουμε κυνηγώντας το δημόσιο χρέος παγκοσμίως, δικαιώνοντας όσους υποστήριζαν πως η ελληνική κρίση χρέους είναι μία σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Πρωτοφανής ήταν η πτώση που κατεγράφη χθες στις ευρωπαϊκές αγορές. Στη Γερμανία ο DAX 30 υποχώρησε κατά 3,40%, στις 6.415 μονάδες, ο CAC βρέθηκε στο -3,90% και στις 3.320 μονάδες ενώ κατά 3,20% βυθίστηκε ο FTSE στο Λονδίνο, στις 5.406 μονάδες.

Το ιταλικό και ισπανικό spread έχουν τρελάνει τα κοντέρ , τα βελγικό κόστος δανεισμού “δείχνει” τη χώρα ως την επόμενη επίτιμη προσκεκλημένη στο “χορό” του χρέους ενώ ακόμη και τα γαλλικά spread γνωρίζουν νέα ρεκόρ ευρωζώνης.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο με επιστολή του στους πρωθυπουργούς της Ε.Ε. ζήτησε να μπουν μπρος τα “μεγάλα μέσα” ήτοι η χρησιμοποίηση του EFSF για την αγορά ομολόγων, ενώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ “τράβηξε το αυτί” των κυβερνήσεων απευθύνοντας έκκληση δημοσιονομική σταθερότητα και αναγνωρίζοντας τη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνει η Ε.Ε.

Μία ματιά στο γκρέμισμα που έχουν υποστεί οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες από την επομένη της ιστορικής Συνόδου Κορυφής τα λένε όλα: Ο FTSE στο Λονδίνο έχει σημειώσει απώλειες 9%, ο DAX στη Φρανκφούρτη έχει υποστεί απώλειες ύψους 12,5%, ενώ το ... «χρυσό βατόμουρο» της πτώσης λαμβάνει ο γαλλικός CAC με 14%.

Στις ΗΠΑ και παρόλο που επετεύχθη συμφωνία για την αύξηση του ορίου χρέους, η Wall είχε ελέω αδύναμων μακροοικονομικών στοιχείων και φόβων για ντόμινο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού τη χειρότερη συνεδρίαση από το Μάρτιο του 2009 σε ένα πρωτοφανές sell off.

Φυσικό κι επόμενο, βλέποντας τον αρμαγεδδώνα των ευρωπαϊκών αγορών και η Wall να βλέπει με τα κιάλια τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν δύο εβδομάδες πριν. Συγκεκριμένα, o Dow αποχαιρέτησε την εβδομάδα που έκλεισε στις 22 Ιουνίου σε επίπεδα κατά 10% υψηλότερα σε σχέση με αυτά της χθεσινής πανωλεθρίας, ο NASDAQ έχει υποχωρήσει κατά 10,6% στο ίδιο διάστημα ενώ ο βιομηχανικός S&P είδε τις μετοχές του να υφίστανται απώλειες 10,8%.

Βατερλό και στις ασιατικές αγορές

Mετά από Wall και ευρωαγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια έκαναν το “χατ- τρικ” στην κατρακύλα...

Πιο αναλυτικά, στα ταμπλό, απώλειες 3,86% στις 9.286 μονάδες σημείωσε ο ιαπωνικός Nikkei. Στο -4,57% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, απώλειες 1,67% για τον Shanghai Composite στην Κίνα και απώλειες 4,09% για τον αυστραλιανό S&P.

πηγη.http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου