Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΟΣΟ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ξεπέρασαν το 4% οι απώλειες στη Wall. Στα χαμηλότερα του 2011 οι ευρωαγορές.
Τη χειρότερη συνεδρίαση από το Μάρτιο του 2009 είχε σήμερα η Wall σε ένα πρωτοφανές sell off που ξεκίνησε από την Ευρώπη και κλιμακώθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά προειδοποιώντας τις τράπεζες και τα κράτη για τη μεγάλη αβεβαιότητα των αγορών. Ο ακριβός δανεισμός της Ισπανίας, περίπου 200 μονάδες πάνω από την προηγούμενη φορά, ήταν μία ακόμη αφορμή για να ενταθούν οι ανησυχίες για το αν τελικά η κρίση που ξεκίνησε από την Ελλάδα είναι εφικτό να σταματήσει και εκεί ή να συνεχιστεί προς τον πυρήνα της ευρωζώνης.

Μεγάλη βουτιά 4,31% καταγράφηκε στον Dow Jones στη Wall Street, στις 11.384 μονάδες. Κατά 4,78% υποχώρησε ο S&P 500, στις 1.200 μονάδες και κατά 5,08% ο Nasdaq, στις 2.556 μονάδες.

Πρωτοφανής ήταν η πτώση που κατεγράφη σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές. Στη Γερμανία ο DAX 30 υποχώρησε κατά 3,40%, στις 6.415 μονάδες, ο CAC βρέθηκε στο -3,90% και στις 3.320 μονάδες ενώ κατά 3,20% βυθίστηκε ο FTSE στο Λονδίνο, στις 5.406 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου, FTSEMib, τερμάτισε τη συνεδρίαση σήμερα με ημερήσιες απώλειες σε ποσοστό 5,16%, παλινδρομώντας στις 16.128 μονάδες, παρότι διακόπηκε η συνεδρίαση γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδας. Μεγάλες χαμένες της συνεδρίασης είναι οι τραπεζικές μετοχές.

Η μετοχή της Intesa Sanpaolo απώλεσε σήμερα το 10,35% της αξίας της, κλείνοντας στο 1,23 ευρώ, ενώ η μετοχή της Unicredit βρέθηκε στο -9,33% κλείνοντας στο 1,04 ευρώ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τρισέ ανέφερε ότι διατηρούνται σε ισχύ τα έκτακτα προγράμματα παροχής ρευστότητας των τραπεζών, ενώ φάνηκε ιδιαίτερα επικριτικός έναντι των πρακτικών των τραπεζών, αναφέροντας ότι πρέπει να διακρατούν μέρος των κερδών τους.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίσουν τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και να τα προσαρμόσουν στο σύμφωνο σύγκλισης. Παράλληλα, χαιρετίζοντας τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής, ο κ. Τρισέ ανάφερε ότι εάν το EFSF είναι αποτελεσματικό θα μας επιτρέψει να μην χρειάζεται να παρεμβαίνουμε από την πλευρά μας.

Σχετικά με τις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ από τη ζώνη του ευρώ ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι πρόκειται για ένα συνεχιζόμενο πρόγραμμα που είναι διαθέσιμο ανα πάσα στιγμή, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες ενδείξεις για τις προθέσεις του. Αναφέρθηκε παράλληλα στα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η ΕΚΤ κάθε εβδομάδα και δείχνουν τις παρεμβάσεις που πραγματοποιεί στις αγορές.

Οι αναταραχές στην αγορά ομολόγων φαίνεται ότι συνεχίζονται παρά το νέο πακέτο της Ελλάδας, με την Ισπανία σήμερα να δανείζεται κατά σχεδόν δύο ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα σε επίπεδο 4ετών ομολόγων, σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ισπανικό δημόσιο άντλησε 3.3 δις. ευρώ μέσω 3ετών ομολόγων με επιτόκιο 4,813% από 4,037% στην προηγούμενη. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,1 από 2,49 στην προηγούμενη.

Παράλληλα, άντλησε 1,1 δις. ευρώ μέσω 4ετών ομολόγων με επιτόκιο 4,984% από 2,862% αντίστοιχα. Ο δείκτης κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,4 από 2,08 στην προηγούμενη.

Στα μάκρο της ημέρας, στις 400 χιλ. διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, μειωμένες κατά 1.000 σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Απασχόλησης, επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Στο μεταξύ, ο μέσος όρος των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων μειώθηκε κατά 6.750 αιτήσεις στις 407.750 αιτήσεις, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα Απριλίου.

πηγη.http://www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου