Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο «Codex Alimentarius»= «Κώδικας Τροφίμων» ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.!!!

Ο «Codex Alimentarius» είναι, κυριολεκτικά μεταφρασμένος από τα λατινικά, ένας «Κώδικας Τροφίμων». Περιλαμβάνει μια σειρά γενικών και συγκεκριμένων προτύπων ασφάλειας τροφίμων που έχουν διατυπωθεί με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας και τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων. Τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά για τοπική κατανάλωση ή εξαγωγή πρέπει να είναι ασφαλή προς βρώση και καλής ποιότητας. Επιπλέον, τα τρόφιμα δεν πρέπει να φέρουν τους νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.

Ο «Codex Alimentarius» οργανώθηκε από κοινού στη δεκαετία του '60 από δύο οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών: τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO). Ο σκοπός του ήταν να καθοδηγήσει και να προωθήσει την επεξεργασία και καθιέρωση των ορισμών και των απαιτήσεων για τα τρόφιμα, να βοηθήσει στην εναρμόνισή τους και, με αυτό τον τρόπο, να διευκολύνει το διεθνές εμπόριο. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στις 170 χώρες, οι οποίες είναι μέλη του «Codex Alimentarius» και οι οποίες συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και πολύ συχνά στην εφαρμογή τους σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ο «Codex Alimentarius» είναι ένα διεθνώς χρησιμοποιούμενο σημείο αναφοράς

Αν και τα πρότυπα που υιοθετούνται από τον «Κώδικα» δεν είναι δεσμευτικά, φέρουν πολύ βάρος και αναγνωρίζονται ως απόλυτα βασισμένα στην επιστήμη. Όπου απαιτείται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου αναφέρεται στα πρότυπα του «Κώδικα» στην προσπάθεια να επιλυθούν οι εμπορικές διαφωνίες που αφορούν τα είδη διατροφής ή τα προϊόντα τροφίμων. Οι εθνικοί και τοπικοί νόμοι και κανόνες έχουν σχεδόν πάντα τα πρότυπα του «Κώδικα» ως αφετηρία τους. Στην ουσία, η επιρροή του «Codex Alimentarius» επεκτείνεται σε κάθε ήπειρο, και η συμβολή του στην προστασία της δημόσιας υγείας και των δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων είναι ανυπολόγιστη.

Τα πρότυπα του «Codex Alimentarius» μπορούν να είναι γενικά ή εστιασμένα σε συγκεκριμένα προϊόντα

Υπάρχουν χιλιάδες πρότυπα στον «Codex Alimentarius», τα οποία κυμαίνονται από αυτά που είναι γενικά, τα οποία ισχύουν για όλα τα τρόφιμα, μέχρι αυτά που εστιάζονται σε συγκεκριμένα τρόφιμα ή προϊόντα τους. Τα γενικά πρότυπα περιλαμβάνουν τα σχετικά με: την υγιεινή, τις ετικέτες, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών φαρμάκων, τις επιθεωρήσεις των εισαγωγών και εξαγωγών και τα συστήματα πιστοποίησης, τις μεθόδους ανάλυσης και δειγματοληψίας, τα πρόσθετα τροφίμων, τους μολυσματικούς παράγοντες και τη διατροφή και τα τρόφιμα για ειδικές διαιτητικές χρήσεις. Επιπλέον, υπάρχουν συγκεκριμένα πρότυπα για όλους τους τύπους τροφίμων και σχετικών προϊόντων, με εύρος από τα φρέσκα, κατεψυγμένα και επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, τους χυμούς φρούτων, τα δημητριακά και τα όσπρια, έως τα λίπη και τα έλαια, τα ψάρια, το κρέας, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα, το γάλα και τα γαλακτοκομικά.

Πώς φτιάχνονται τα πρότυπα;

Ο «Codex Alimentarius» οργανώνεται από την Επιτροπή του «Codex Alimentarius», η οποία είναι ένα διακυβερνητικό σώμα, όπου όλες οι χώρες-μέλη έχουν ψήφο. Διάφορες υποεπιτροπές ειδικών είναι αρμόδιες για τη σύνταξη των προτύπων, τα οποία υιοθετούνται στη συνέχεια από την Επιτροπή του «Κώδικα».

Ένα πρότυπο δημιουργείται όταν μια εθνική κυβέρνηση, ή μια υποεπιτροπή της Επιτροπής του «Codex Alimentarius», προτείνει να αναπτυχθεί ένα πρότυπο για ένα ιδιαίτερο θέμα ή τρόφιμο. Εάν η Επιτροπή του «Κώδικα» (ή η εκτελεστική υποεπιτροπή της) αποφασίσει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πρότυπο, η γραμματεία της Επιτροπής του «Κώδικα» συντάσσει ένα προσχέδιο προτύπου και το διακινεί στις κυβερνήσεις-μέλη για αξιολόγηση. Τα σχόλια εξετάζονται από τη σχετική υποεπιτροπή του «Κώδικα», η οποία μπορεί να παρουσιάσει το κείμενο ως προσχέδιο προτύπου στην Επιτροπή του «Κώδικα» όταν είναι έτοιμο. Εάν η Επιτροπή του «Κώδικα» υιοθετήσει το προσχέδιο προτύπου, τότε αυτό στέλνεται στις κυβερνήσεις αρκετές φορές σε μια διαδικασία «βήμα προς βήμα», η οποία οδηγεί στο τελικό προσχέδιο που γίνεται πρότυπο του «Κώδικα». Ο αριθμός των βημάτων ποικίλλει από πέντε ώς οκτώ και το σύστημα έχει σχεδιαστεί να επιτυγχάνει μια όσο το δυνατόν ευρύτερη συναίνεση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει διάφορα έτη που ολοκληρώνουν. Εντωμεταξύ, η αρμόδια υποεπιτροπή, υποστηριζόμενη από τη γραμματεία, τροποποιεί και προσαρμόζει τις λεπτομέρειες όπως απαιτείται. Μερικές φορές, κάποια βήματα μπορούν να επαναληφθούν. Μόλις υιοθετηθεί από την Επιτροπή του «Κώδικα», το πρότυπο προστίθεται στον «Codex Alimentarius» - τον παγκόσμιο «Κώδικα Τροφίμων».

Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2011

Μεθοδεύεται η νομιμοποίηση ενός πάρα πολύ επικίνδυνου νέου διατροφικού κώδικα υγείας, που μένει να αλλάξει την ζωή μας δραματικά. Δυστυχώς, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολύ λίγοι έχουν ακούσει για τον κώδικα διατροφής. Ο Κώδικας Alimentarius μεθοδεύεται συστηματικά από καιρό από τα πανίσχυρα λόμπυ που εκπροσωπούν τα επίσης πανίσχυρα πολυεθνικά συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών στον χώρο της διατροφής.

Ακούμε λίγο-πολύ τι συμβαίνει στις Η.Π.Α. και στον Καναδά, συνήθως όμως δεν τους δίνουμε σημασία γιατί στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι αυτά δεν πρόκειται να συμβούν εδώ πέρα. Σύμφωνα όμως με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το Υπουργείο Ανάπτυξης έχει καταθέσει νομοσχέδιο προς ψήφιση που αφορά μαζί με την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εμπόρων γεωργοτροφικών προϊόντων και την απαγόρευση των βιολογικών καλλιεργειών, στο οποίο έχουν ενσωματωθεί και οι διατάξεις του «Codex Alimentarius».

Σύμφωνα με το νέο αυτό κώδικα θα απαγορεύεται δια νόμου να καλλιεργείς στον κήπο σου οτιδήποτε, όπως και να δίνονται συνταγές για την παροχή κάθε είδους βιταμινών.

Εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να υποφέρουν από διάφορες παθήσεις λόγω κακής διατροφής και περιορισμένης λήψης θρεπτικών διατροφικών στοιχείων, εάν επιτραπεί τελικά και ισχύσει ο επερχόμενος κώδικας διατροφής. Ο Κώδικας θα αναγράφει μόνο τα είδη που επιτρέπονται, καθιστώντας αυτομάτως παράνομη την κατοχή, παραγωγή και εμπορία οποιαδήποτε διατροφικού είδους που δεν συμπεριλαμβάνεται σ` αυτόν. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως ένας οικονομικά επωφελής οργανισμός ελέγχου του πληθυσμού.

Μία πολύ σοβαρή ένδειξη για τις σκοτεινές προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κώδικα διατροφής που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ισχύσει, είναι η προσπάθεια να διατηρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίκανο να αντισταθεί στις ασθένειες.

Σκοπός των φαρμακευτικών εταιρειών και γενικά αυτού του είδους των συμφερόντων, είναι να υπάρχουν και να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες ασθένειες ή επιδημίες, ώστε το ανθρώπινο αγοραστικό κοινό του πλανήτη συνεχώς να έχει προβλήματα υγείας, όντας διαρκώς προβληματικό και άρρωστο, ώστε να μπορεί συνεχώς να τις έχει ανάγκη και να αγοράζει από αυτές φάρμακα.

Για τις πανίσχυρες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες, ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων.

Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς τις ως τοξίνες. Πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες όπως η Α, Β, C, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες.

Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιούνται για την διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες, των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική.

Θα επιτρέπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές.

Δεν θα μπορεί ή θα είναι πολύ δύσκολο ο καθένας να έχει πρόσβαση σε βιταμίνες, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βότανα, κ.α. Επίσης, τα φρούτα, τα λαχανικά και άλλες φυσικές τροφές προβλέπεται να ελέγχονται και να περνούν από ακτινοβολία, με την πρόφαση ότι πρέπει να σκοτώνονται τα μικρόβια, με την διαφορά ότι θα καταστρέφονται και οι πραγματικές ωφέλιμες ουσίες.

Αποτέλεσμα, οι βιολογικές καλλιέργειες να ελέγχονται και να ελέγχεται ακόμη και η απευθείας πώληση των προϊόντων που παράγει ο κάθε γεωργός.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, αν ισχύσουν οι οδηγίες του κώδικα διατροφής, μόνο η ελάχιστη κατανάλωση των βιταμινών σε συνδυασμό με ενδεχόμενα κρούσματα γρίπης ή άλλων μορφών επιδημιών είναι ικανές να επιφέρουν δραματική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη.

Η στέρηση και η ανεπάρκεια της φυσικής τροφής στις μεγαλουπόλεις και η κακή ποιότητα της διατροφής, είναι ο σοβαρότερος λόγος σήμερα για τις συνηθισμένες παθήσεις του πολιτισμένου κόσμου, όπως η χοληστερίνη, το σάκχαρο και οι καρδιακές παθήσεις…

πηγες.http://www.eufic.org/article/el/artid/codex-alimentarius/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου