Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των τρόλεϊ


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, κατά παντός υπευθύνου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την υπόθεση της προμήθειας 142 τρόλεϊ του ΗΛΠΑΠ από τη γερμανική εταιρεία Man το 2002.

Οι κατηγορίες αφορούν σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του Δημοσίου, άμεση συνέργια και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Για την υπόθεση είχε διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε ύστερα από τα στοιχεία που προέκυψαν από τη γερμανική Δικαιοσύνη, το 2009.

Μάλιστα, μετά τον θόρυβο που είχε δημιουργηθεί, είχε παραιτηθεί από τη βουλευτική του ιδιότητα, για λόγους ευθιξίας, ο Χρήστος Βερελής, καθώς επί της θητείας του στο Υπουργείο Μεταφορών είχε υπογραφεί η σύμβαση. Σε βάρος του, ωστόσο, δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, ύστερα από σχετική έρευνα.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, εκλήθησαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες offshore εταιρειών με έδρα την Κύπρο και πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών।


πηγη zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου