Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Οι «γαλάζιες» προτάσεις για τις ΔΕΚΟ.!!!

Για δημιουργικό σοκ, έκανε λόγο ο αρχηγός της ΝΔ, παρουσιάζοντας το σχέδιο Επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας. Έκανε λόγο μάλιστα για επτά απαραίτητα βήματα, που πρέπει να εφαρμοστούν συνολικά και όχι αποσπασματικά, προκειμένου να αποδώσουν.
Πρώτο βήμα η τολμηρή μείωση των φορολογικών συντελεστών, που περιλαμβάνβεις
• Συντελεστή κερδών 15%. Ίδιο για όλες τις εταιρίες!
• Υποχώρηση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή εισοδήματος από το 45 στο 40%. Με λιγότερα κλιμάκια. Σε τρία χρόνια να μην ξεπερνά το 30%.
• Το ΦΠΑ: Από το 23% που είναι σήμερα στο 19% για την υψηλή κατηγορία, και από το 13% στο 9% για τη μεσαία. Επίσης θα πέσει στο 4,5% για κλάδους όπως ο Τουρισμός.
• Αφαίρεση σε δύο χρόνια του επί πλέον ειδικού φόρου στα καύσιμα
• Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
• Σταδιακή κατάργηση των λεγόμενων «φόρων υπέρ τρίτων». Μέχρι τη σχεδόν οριστική τους εξάλειψη σε τρία-τέσσερα χρόνια.

Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας!
Δεύτερο βήμα Επανεκκίνησης, η τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν.
• Κατάργηση του «πόθεν έσχες» κατοικίας
• Όχι άλλη αύξηση στις αντικειμενικές αξίες
• Κατάργηση του «πόθεν έσχες» με εξαίρεση του πολιτικούς όπου επανέλαυε την πρόταση του για εξέταση του «πόθεν έσχες» όσων διετέλεσαν Υπουργοί και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα.
Περιουσιολόγιο για κάθε Έλληνα
Τρίτο βήμα Επανεκκίνησης, η γενικότερη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος
• Κωδικοποίηση όλων των φορολογικών διατάξεων σε 50 σελίδες.
• Αυστηρές ποινές για όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν ή να εισφοροδιαφεύγουν.
• Περιορισμό της επαφής φορολογούμενου-εφόρου.
• Δυνατότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών να επιλέγουν, αν θα φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο ή όπως σήμερα…
• «Εξωτερική βοήθεια» στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω ελεγκτικών εταιριών ή λογιστικών γραφείων.
• Κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Τέταρτο βήμα Επανεκκίνησης, η νομιμοποίηση και όχι η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων, με ταυτόχρονη αεροφωτογράφιση όλης της Ελλάδας με εξαίρεση όσα είναι μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους, πάνω στον αιγιαλό κι όσα είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον κλπ.

Πέμπτο βήμα Επανεκκίνησης: η εξόφληση των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες.

Έκτο βήμα Επανεκκίνησης: Η δέσμευση των τραπεζών να προσφέρουν στο εξής στην πραγματική οικονομία, ένα μέρος, 20-30%, των εγγυήσεων που παίρνουν. «Μέχρι στιγμής έχουν λάβει 63 δισεκατομμύρια σε τρία χρόνια. Και προχθές ψηφίσαμε καινούργια ρύθμιση ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Έβδομο βήμα:
• Η επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας, κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες,
• Πρόγραμμα βελτίωσης του ενεργειακού δυναμικού των σπιτιών
• Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων
• Δημόσιες Επενδύσεις
• Μεγάλα επενδυτικά προγράμματα για μόνιμη παραθεριστική κατοικία.
• Αποκατάστασή των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων που έπαιρναν μέχρι 700 ευρώ.
• Αποκατάσταση των ενισχύσεων των πολυτέκνων
Ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε ακόμη τη λήψη μέτρων μείωσης της σπατάλης. Όπως η κοστολόγηση των νοσοκομείων με βάση τα αποτελέσματα των επιτυχημένων δημόσιων νοσοκομείων διεθνώς, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμακείων, ανάλογα με την περιοχή, πριμ εξοικονόμησης για προμήθειες του Δημοσίου, πάγωμα των προσλήψεων για τρία χρόνια. «Με εξαίρεση υπέρ-επείγουσες ανάγκες όπου χρειάζεται. Μετά τα τρία χρόνια, να εφαρμοστεί ο κανόνας: ένας προσλαμβάνεται για κάθε πέντε που συνταξιοδοτούνται. Όχι απολύσεις!» διευκρίνησε.

Υπέρ των Αποκρατικοποιήσεων
«Είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων. Και μάλιστα έχουμε ελέγξει επανειλημμένως την κυβέρνηση για ατολμία. Μέχρι σήμερα όλο λόγια είναι και δεν έχει κάνει ούτε μια» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνοντας πως χρειάζεται να δούμε σε κάθε περίπτωση τι πουλάμε, σε τι τιμή πουλάμε, με ποιες προοπτικές πουλάμε, πότε πουλάμε.
«Το κυβερνητικό σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα λάθος. Δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. Και δεν έχει καμία σχέση με το τι σημαίνει αποκρατικοποίηση υποδομών Ενέργειας και το πώς γίνεται διεθνώς…Εμείς λοιπόν, θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με τον πιο σύγχρονο, υγιή, διαφανή και αναπτυξιακό τρόπο….Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν» σημείωσε, προσθέτωντας πως η απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς σημαίνει, επίσης, ότι θα πρέπει να διαλέξουμε το ενεργειακό μείγμα που θα παράγει η χώρα στο μέλλον. Θα αναζητήσουμε στρατηγικό Επενδυτή, για τα κομμάτια που θα προτείνουμε προς αποκρατικοποίηση. Μόνο έτσι θα έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα…
«Και θα φροντίσουμε με το ρυθμιστικό πλαίσιο να εξασφαλίζεται ο δημόσιος έλεγχος πάνω σε κοινωνικούς πόρους, όπως είναι τα υδάτινα αποθέματα. Που έχουν και τεράστια σημασία για τους αγρότες μας. Πρέπει, επίσης, να ξεκαθαριστούν από πριν οι οφειλές προς τους ιδιώτες, τα υφιστάμενα δάνεια, οι υποχρεώσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος και η νομική υποχρέωση απόδοσης εκτάσεων στις τοπικές κοινωνίες, που έχει αναλάβει η ΔΕΗ και το κράτος. Να δούμε τι απ’ όλα αυτά μπορεί να αναλάβει ο νέος επενδυτής και τι πρέπει να εκπληρωθούν πριν την αποκρατικοποίηση. Το σχέδιο που προτείνει η κυβέρνηση – επαναλαμβάνω - δεν κάνει τίποτε απ’ όλα αυτά», είπε σχετικά με την περίπτωση της ΔΕΗ.
«Σε άλλες ΔΕΚΟ, όπως η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ – προφανώς με τις υποδομές ύδρευσης να μένουν υπό δημόσιο έλεγχο - τα ΕΛΤΑ, η ΔΕΠΑ, η ΛΑΡΚΟ, τα Καζίνο, τα Λαχεία, ο ΟΔΙΕ, οι Αλυκές και τα Τουριστικά Ακίνητα, άμεσα θα προωθήσουμε την αποκρατικοποίησή τους με στρατηγικό Επενδυτή», ξεκαθάρισε, διευκρινίζοντας ακόμη για τον ΟΠΑΠ πως πρέπει να ληφθούν υπ΄΄οψιν τα τεράστια έσοδα στο κράτος.
πηγη.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου