Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Πλήρης εκτροχιασμός των εσόδων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

διαίτερο προβληματισμό προκαλούν στους εκπροσώπους της τρόικα, τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, που δείχνουν πλήρη εκτροχιασμό των εσόδων και διεύρυνση της «μαύρης τρύπας» του προϋπολογισμού.
Οι εκπρόσωποι της τριμερούς επιτροπής εντοπίζουν δυσκολίες στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, καθώς εκτιμούν ότι η πιθανότητα αποτυχίας στα έσοδα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, και για το σκοπό αυτό ασκούν πιέσεις προς την κατεύθυνση της περικοπής δαπανών.
"Πιστεύουν ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος αποτυχίας στην είσπραξη των εσόδων και πιέζουν να αυξηθούν οι περικοπές των δαπανών", δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η «μαύρη τρύπα» των εσόδων εκτιμάται στο 1,4-1,5 δισ. ευρώ, λόγω κυρίως της ύφεσης και της υψηλής ανεργίας, που έχει προκαλέσει πλήγμα σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης. Ο έλληνας αξιωματούχος υποστήριξε στο Reuters ότι η εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΕΠΕ για την αδήλωτη εργασία μπορούν να φέρουν στα κρατικά ταμεία ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Κυβερνητικές καθυστερήσεις και έντονες εσωκομματικές τριβές
Το κλιμάκιο της τρόικα που βρίσκεται στη χώρα μας καλείται να κρίνει για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο.
Ωστόσο, τα στελέχη της τριμερούς επιτροπής διαπιστώνουν καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, την ώρα που κορυφαίοι υπουργοί ασκούν κριτική σε φαινόμενα χαλάρωσης του κυβερνητικού έργου.
Την τελευταία εβδομάδα, το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε δύο φορές υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. "Παρουσίασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησε από τους υπουργούς οργάνωση των προσπαθειών" δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος, εκφράζοντας ανησυχία για το μεγάλο κόστος που μπορεί να προκαλέσει στην Ελλάδα η αναβλητικότητα.
Δύο σενάρια για τα επόμενα βήματα
Η έξοδος της χώρας στις αγορές το 2012 μοιάζει αδύνατη, ενώ οι επενδυτές εκτιμούν ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι μονόδρομος, εφόσον δεν υπάρξει νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα.
"Υπάρχουν δύο σενάρια. Ένα η επιμήκυνση του χρέους και το άλλο μία νέα συμφωνία, πιθανόν με αγορά ομολόγων από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης " ανέφερε στο Reuters ο ίδιος αξιωματούχος, κάνοντας λόγο για συζήτηση που γίνεται εκτός Ελλάδος.
πηγη.
www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου