Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Ντροπή κ Αίσχος: Αναγκάζουν μαθητές με αναπηρία να έρθουν στην Αθήνα για να δώσουν Πανελλήνιες!


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η αναλγησία της κυβέρνησης Παπανδρέου και συγκεκριμένα του Υπουργείου Παιδείας και δια βία… ταλαιπωρίας που αναγκάζει συνολικά 168 μαθητές με αναπηρία από την Κρήτη να μεταβούν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις!

Τούτο συμβαίνει διότι μόνο στην πρωτεύουσα ορίζονται εξεταστικά κέντρα για την συγκεκριμένη κατηγορία εξεταζόμενων.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων ΕΠΑΛ (ομάδα Α’) και μαθημάτων ειδικότητας (ομάδα Β’) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα πρέπει να μεταβούν είτε στην Αθήνα, είτε στον Πειραιά είτε στη Θεσσαλονίκη!

Εν ολίγοις, αυτό μεταφράζεται σε πρωτοφανή ταλαιπωρία για τους εξεταζόμενους και τους συνοδούς τους ενώ η επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό μόνο ως αμελητέα ποσότητα δεν μπορεί να λογίζεται.

Αν αναλογιστεί κανείς πως 168 άτομα με τους συνοδούς τους θα κληθούν να ταξιδέψουν στην Αθήνα τότε ο καθείς αντιλαμβάνεται πως, συναρτήσει της κρίσης, μπορούμε να μιλήσουμε για «βύθιση» των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως μέχρι πρότινος οι υποψήφιοι της μεγαλονήσου εξετάζονταν στα Χανιά αλλά φέτος, η Υπουργός Παιδείας, προφανώς, αποφάσισε πως πρέπει να γίνουν περικοπές και σε αυτό τον τομέα. Περικοπές που στραγγαλίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες! Μπράβο σας κ. Διαμαντοπούλου…

Πολλά συγχαρητήρια σε εσάς και τους συνεργάτες σας!

Την ίδια ώρα, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τις οικογένειες των υποψηφίων όσο και από την κοινή γνώμη που θεωρεί κατάπτυστη την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, η ΕΛΜΕ Χανίων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει πως με την απόφαση αυτή δεκάδες οικογένειες θα επωμισθούν ένα κόστος οικονομικό δυσβάστακτο για την εποχή μας, αλλά και ψυχολογικά θα δημιουργηθεί ένα μειονέκτημα στους μαθητές αυτούς σε σχέση με τους συνυποψηφίους τους από την πρωτεύουσα. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος , τονίζει η ΕΛΜΕ, πολλοί υποψήφιοι της Κρήτης να αποφασίσουν να απέχουν από τις πανελλαδικές εξετάσεις

Θυμίζει δηλαδή, υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Χανιων αλλά στο ανάποδο τη ρήση, «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» Μάλλον ξεχνάμε ότι η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε αυτό και ιδιαίτερα τις περιπτώσεις ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα πρέπει η Πολιτεία να τις αντιμετωπίζει με περισσότερη ευαισθησία.

Η ΕΛΜΕ Χανίων διαμαρτύρεται έντονα για το θέμα αυτό και ζητά από το υπουργείο Παιδείας έστω και τώρα λίγες μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων αυτών των μαθητών(19 Μαΐου) να λειτουργήσουν όπως και πέρυσι εξεταστικά κέντρα και στα Χανιά αλλά και στο Ηράκλειο.

πηγή.http://www.stifora.gr/article.php?id=39750

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου