Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Τέλος στα μετρητά για συναλλαγές άνω των 3.000 ευρώ

Με τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή τραπεζικών επιταγών θα γίνονται από την 1η Απριλίου οι συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών και επιχειρήσεων που ξεπερνούν σε αξία τις 3.000 ευρώ, ενώ το όριο θα κατέβει στα 1.500 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου επιδιώκει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συναλλαγών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, για τον καθορισμό της αξίας της συναλλαγής συνυπολογίζεται το συνολικό ποσό, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι προκαταβολές ή οι τμηματικές καταβολές που αφορούν συναλλαγές που ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ, θα γίνονται επίσης με τη χρήση καρτών ή τραπεζικής επιταγής.
Η διαφορά της αξίας που προκύπτει από την πώληση αγαθών με ανταλλαγή, εφόσον υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ επίσης θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο. Σε περίπτωση συναλλαγής που εξοφλείται, μερικώς ή ολικώς, με δάνειο που έχει πάρει ο ιδιώτης - με κατάθεση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό του πωλητή - το ποσό που τυχόν υπολείπεται θα εξοφλείται με την χρήση κάρτας ή τραπεζικής επιταγής εάν η αξία υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ.
Εάν οι συναλλαγές διενεργούνται σε ημέρες και ώρες όπου δεν λειτουργούν οι τράπεζες ή με πρόσωπα που για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να εξοφληθούν με τους αναφερόμενους τρόπους, θα ακολουθείται η εξής διαδικασία:
Από τον επιτηδευματία - πωλητή, εκδίδεται "απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων". Η απόδειξη αυτή εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος. Σ' αυτήν αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης και ο αύξων αριθμός του παραστατικού. Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσόν των μετρητών, που εισπράττει να το καταθέσει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την έκδοσή τους, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα ή Πιστωτικό Οργανισμό.Αντε  τωρα  πες στην γιαγια και τον παππου για  καρτες.ΕΛΛΕΟΣ.................
πηγη:http://www.newscode.gr/oikonomia/story/25419/telos-sta-metrhta-gia-synallages-anw-twn-3000-eyrw-apo-thn-paraskeyh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου