Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΠΟΙΟΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ;ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΓΔΑΡΜΕΝΟΣ;


Χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες οι «κουρεμένοι» ομολογιούχοι συναντούν σήμερα τον κ. Χριστοδούλου στον ΟΔΔΗΧ σε μία απόπειρα να ξεκαθαριστεί το τοπίο για το τι ακριβώς μπορούν να περιμένουν μετά τις εκλογές.

Η σύντομη προεκλογική περίοδος έχει αφιερώσει πολλές πολιτικές εξαγγελίες σχεδόν από όλα τα κόμματα για το πως θα «φροντίσουν» για την αποζημίωση των αποταμιεύσεων των φυσικών προσώπων που έχουν «κουρευτεί» δραματικά με το PSI+.

Το Capital.gr έχει δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα τον τελευταίο καιρό για τι ακριβώς θα συμβεί με τις υποσχέσεις οι οποίες δίνονται από τους πολιτικούς όσον αφορά την αποζημίωση των ομολογιούχων. Οι πληροφορίες του Capital.gr όσον αφορά το θέμα αυτό οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ομολογιούχοι θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στις υποσχέσεις που δίνονται.

Και αυτό γιατί πέραν των γνωστών δηλώσεων των αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι αποκλείεται κάθε κίνηση αποζημίωσης των φυσικών προσώπων, μέχρι σήμερα παρέμενε ανοικτό το θέμα της ολοκλήρωσης του PSI+ για την συμμετοχή των ομολογιούχων αλλοδαπής έκδοσης ομολόγων. Σήμερα εκτός απροόπτου το θέμα αυτό θα πρέπει να κλείσει και το ελληνικό δημόσιο -όπως είχε επισημάνει το Κεφάλαιο πριν από δύο εβδομάδες- θα πρέπει να αποφασίσει οσονούπω το αν θα πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν στις 15 Μαΐου, αν θα κηρύξει για τα ομόλογα αυτά «στάση πληρωμών» ή θα κάνει και νέα πρόταση.

Σε κάθε περίπτωση η «τύχη» των ομολογιούχων αποταμιευτών στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεκαθαριστεί πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η απόσβεση μέρους της ζημίας από το PSI+ μέσω του αναβαλλόμενου φόρου για τα επόμενα 20 χρόνια.

Αν και εφόσον η ρύθμιση αυτή ολοκληρωθεί κατά τα προβλεπόμενα τότε μόνο θα μπορούσε -και αφού αυτό γίνει αποδεκτό από την τρόικα- να ανοίξει ένας διάλογος για μία ανάλογα προσαρμοσμένη συμπεριφορά απέναντι στους ομολογιούχους/φυσικά πρόσωπα.

Αλλά και αυτό -όπως υποστηρίζουν στο Capital.gr στελέχη της Κομισιόν- είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από νομικούς και άλλους παράγοντες οι οποίοι θα πρέπει να εξετασθούν τότε.

Με άλλα λόγια από την πλευρά του κράτους και της τρόικα οι προθέσεις είναι πολύ μακριά από τις υποσχέσεις που παρουσιάζονται για ευνόητους λόγους από τα κόμματα και τις ηγεσίες τους ενόψει των εκλογών...


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου