Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.

 

Μπροστά στην ανάγκη για νέο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα βρεθεί η επόμενη κυβέρνηση, με δεδομένη την πορεία των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, σε συνδυασμό με την υποχρέωση του μνημονίου για περαιτέρω περικοπή των δαπανών της Γενικής Κυβέρνησης κατά τουλάχιστον 3% του ΑΕΠ (6,3 δισ. ευρώ) έως το 2014.

Πρόκριμα για κάτι τέτοιο θα αποτελέσει το έλλειμμα που συνεχίζουν να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο, παρά τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνεχίζει να μεγαλώνει με βάση τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του χρόνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τα ασφαλιστικά ταμεία είχαν απορροφήσει το 27% της συνολικής ετήσιας επιχορήγησής του.
Το χειρότερο είναι ότι το ΙΚΑ εμφανίζεται να έχει απορροφήσει πάνω από το 64% της ετήσιας επιχορήγησης, ο ΟΓΑ το 25%, ενώ ΟΑΕΕ και τα ΤΑΠ ΟΤΕ. Σχετικά άρθρα απορρόφησαν πάνω από 35% της ετήσιας επιχορήγησής τους.
Το δεύτερο κλιμάκιο της τρόικας, που βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, θα προβεί και σε μια ανασκόπηση των δημοσιονομικών του τριμήνου.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η ύφεση και η αυξανόμενη ανεργία αναμένεται να οδηγήσουν σε υστέρηση εσόδων για τα Ταμεία, ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ για το 2012, επιδεινώνοντας την κατάσταση και καθιστώντας επιτακτική τη λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητα του συστήματος.

πηγη.http://oxtapus.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου