Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ? ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΣ?

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της ΛαμπεντούζαΣτην ουρά για ένα πιάτο φαγητόΕλπίζουν σε λύση για τη μετανάστευσηΣτρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών στην Κοζάνη
Το ελληνικό Κράτος στην διαχρονικότητά του χαρακτηρίζεται από έναν απίστευτο παραλογισμό. Τα πιο προφανή, τα πιο λογικά - συχνά τα πιο φτηνά - δεν γίνονται και, αντιθέτως, αναλαμβάνουεμ να κάνουμε τα πιο σύνθετα. τα πιο αμφίβολα ως προς την αποτελεσματικότητά τους και τα πιο πολυδάπανα.

Έχουμε ένα εκρηκτικό πρόβλημα μετανάστευσης στην χώρα. Δεν είναι μόνο στην Αθήνα, είναι παντού. Κατά χιλιάδες κάθε μέρα εισρέουν ανεξέλεγκτα από πανντού φουκαριάρηδες, απελιπσμένοι, εγκληματίες, ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Ασιάτες, Αφρικάνοι, Αλβανοί και δεν ξέρω ποιοι άλλοι, έρχονται καθημερινά να μεγεθύνουν το πρόβλημα μιας χώρας που ήδη έχει να "θρέψει" 4,5 εκατομμύρια μη ενεργούς οικονομικά πολίτες μέσα από τους όλο και μικρότερους μισθούς λιγότερο από 4 εκατ. ενργών πολιτών.

Και όμως τώρα αποφασίζουμε να τους ...υποδεχτούμε! Να δαπανήσουμε χρήματα για να φτιάξουμε κέντρα συγκέντρωσης, να πληρώνουμε τη σίτισή τους, την περίθαλψή τους, τους ανθρώπους που θα τους φρουρούνε - νέες θέσεις εργασίας τις λένε...μέσα στην κόλαση - αντί να κάνουμε το προφανές ποιυ θα έκανε μια οικονομία χρεοκοπημένη και μια κοινωνία στα πρόθυρα της διάλυσης.

Να τους ...επαναπροηθήσουμε πίσω εκεί που ήρθαν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ που συλλαμβάνονται. Ο Μαροκινός στη Μαρακές, ο Αλγερινός στο Αλγέρι, ο Αφγανός στην Καμπούλ και ούτω καθεξής.

Και το ίδιο να κάνουμε με όλους όσοι δεν έχουν χαρτιά και δουλειά και σουλατσάρουν στους δρόμους για να σπάσουν βιτρίνες, να κλεψουν τσάντες, να σκοτώσουν κανένα γεροντάκι και να μαχαιρώσουν όποιον αντισταθεί.

Συγγνώμη κε Χρυσοχοϊδη, μου είστε συμπαθής, αλλά εγώ, με το όποιο μυαλό διαθέτω, καταλαβαίνω ότι το μόνο που θα φτιάξουμε είναι γκέτο εγκληματικότητας, βίας και λοιμώξεων. Θα αναπτυχθούν γύρω τους νέα ήδη κυκλωμάτων, με τους διακινητές να βγάζουν ταρίφες του τύπου "αν δώσεις 5 χιλιάρικα σε πάω Λάρισα, με 3 σε πάω Κοζάνη, με 10 στην Αττική"/

Και. βεβαίως, μετά θα στηθεί μια άλλη φάμπρικα λαδώματος με τους φρουρούς: "Πόσα θες να με αφήσεις;" ή "Έχω για σένα μια 17χρονη μαύρη κούκλα, άσε τον τάδε"...

Αν γράφω ανοησίες και δεν συμβαίνουν τέτοια στην Ελλάδα, πείτε τό μου!

Κανένα κέντρο! Απέλαση άμεσα για όλους τους παράνομους. Το να φτιάξεις κέντρα με όλους αυτούς, ειδικά σε αυτήν την περίοδο, είναι το ίδιο λάθος με αυτούς που λένε "άμεση ένταξη μεταναστών στην κοινωνία' και με αυτούς που λένε "πάρτε Έλληνες το νόμο στα χέρια σας και καθαρίστε τους!"

Εκτός πια και αν αυτή η ιστορία είναι ενταγμένη στη λογική της εσωτερικής υποτίμησης, με την οποία μας έχουν "ζαλίσει" οι Τροϊκανοί: αν υπάρχει μπόλικο εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα που θα δουλεύει με 100 ευρώ το μήνα, πού θα πάει, θα ρίξουν και οι Έλληνες τις αποδοχές τους.

Κι ας μαχαιρώνει, μετά, ο ένας τον άλλον, για να ζήσουν...

πηγη.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου