Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ.

<<<ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΝ.
«Οι υπηρεσίες μου είπαν ότι κανείς τις τελευταίες δεκαετίες δεν ασχολήθηκε με το θέμα αυτό»! Σε αυτή την κυνική ομολογία προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, του κατοχικού δανείου και των ανεκτίμητων αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν.

Επιπροσθέτως, ο υπουργός κατά την διάρκεια της κοινής συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών για το συγκεκριμένο ζήτημα ολοκλήρωσε την τραγική εικόνα που παραπέμπει σε «μπάχαλο» και όχι υπουργείο λέγοντας ανερυθρίαστα ότι «Ρώτησα αν έχουμε στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας. Ενημερώθηκα ότι κάποτε υπήρχε τμήμα στη Διεύθυνση 25 του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτγους και ότι υπάρχει ένα αρχείο για πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω εξασφαλίσει πρόσβαση και αναζητώ το αρχείο»!!!

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση της επιτροπής ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιάννης Παπαδάκης είχε δηλώσει ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών».

Από την άλλη ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου εξήγησε πως «Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει φάκελο, δεν έχει υπηρεσία, δεν έχει ασχοληθεί παρά μόνο όταν είχε δικαστική εμπλοκή» ενώ πρόσθεσε πως «από τη στιγμή που πας σε διαπραγμάτευση, πρέπει να είσαι έτοιμος για τα επόμενα βήματα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση. Να είναι έτοιμη η κυβέρνηση να θέσει το θέμα σε δικαστήρια σε διαφορετική βάση». Πάντως ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «για εμάς το θέμα είναι ανοιχτό. Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής».

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει» εξηγώντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα «διατηρεί το δικαίωμα να χειριστεί το θέμα την στιγμή και με τον τρόπο που θα κρίνει καταλληλότερο και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σύνολο των παραμέτρων, έχοντας κάνει την ανάλογη προετοιμασία» επισήμανε όμως ότι απαιτείται προσοχή για το πως θα τεθεί το ζήτημα λέγοντας ότι «Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη. Ο λαϊκισμός τρέφει λαϊκισμό»!


Επιστολή 38 βουλευτών για μαχητική διεκδίκησηΤην ουσιαστική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ζητούν 38 βουλευτές όλων των κομμάτων (εκτός ΚΚΕ) με επιστολή τους στην οποία περιγράφουν τρεις ουσιαστικές δράσεις.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή και η επιστολή απευθύνεται προς την κυρία Βάσω Παπανδρέου πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τον κ. Κώστα Βρεττό πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων οι οποίοι διευθύνουν τις συνεδριάσεις για το ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων.

Ειδικότερα, οι βουλευτές ζητούν να τεθούν σε ψηφοφορία οι εξής τρείς προτάσεις :


Η Βουλή των Ελλήνων να ζητήσει από το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δοθεί η δυνατότητα στον Πρόεδρο της Βουλής και σε διακομματική επιτροπή βουλευτών να παραστούν στα συγκεκριμένα κοινοβούλια «προκειμένου να εκθέσουν τα επιχειρήματα της χώρας μας σχετικά με το γερμανικό κατοχικό δάνειο, τις γερμανικές επανορθώσεις για τις υποδομές, τις αποζημιώσεις των θυμάτων και τη διεκδίκηση των ελληνικών θησαυρών
Σύσταση διακομματικής επιτροπής με σκοπό την συγκέντρωση στοιχείων και την τεκμηρίωση επιχειρημάτων που συνδέονται με το εν λόγω «υψίστης εθνικής σημασίας ζήτημα».
Διοργάνωση ημερίδας από το Ελληνικό κοινοβούλιο η οποία «θα πλαισιωθεί με την παρουσία των απανταχού ελληνικής καταγωγής βουλευτών με θέμα την κοινή στρατηγική παγκόσμιας προβολής αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος».
Παναγιώτης Κουρουμπλής, Τσίπρας Αλέξης, Αλέκος Αθανασιάδης, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Αμοιρίδης Ιωάννης, Βόζεμπεργκ Ελισάβετ, Γαληνός Σπυρίδων, , Δαμιανάκης Ευτύχιος, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θεόδωρος, Ζήση Ροδούλα, Θεοδωρίδης Ηλίας, Θεοχάρη Μαρία, Ιατρίδη Τσιαμπίκα, Καϊλή Εύα-Ευδοξία, Καραγκούνης Κώστας, Κασαπίδης Γεώργιος, Κεγκέρογλου Βασίλειος, Κεφαλίδου Χαρά, Κιλτίδης Κώστας, Κουράκης Αναστάσιος, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαγκούφης Χρήστος, Μανωλάκης Αγγελος, Μουλόπουλος Βασίλειος, Παπαδημούλης Δημήτριος, Παπαδόπουλος Θανάσης, Παραστατίδης Θεόδωρος, Πολατίδης Ηλίας, Σακοράφα Σοφία, Σκραφνάκη Μαρία, Σταμάτης Δημήτρης, Στρατάκης Εμμανουήλ, Τζαβάρας Κώστας, Τζηκαλάγιας Κώστας, Τσούκαλης Νικόλαος και Μιχελογιαννάκης Γιάννης.
πηγη.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου