Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι δήμοι της Αττικής

Οργανώνεται εκστρατεία ενημέρωσης από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής για την κατάσταση στους ΟΤΑ α' βαθμού.

Σε κινητοποιήσεις και εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών προσανατολίζονται οι δήμοι της Αττικής, μετά τη μείωση κατά 50% των πόρων που χορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία και τις δαπάνες τους. Όπως σημειώνεται σε σημερινό ψήφισμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), η συνολική χρηματοδότηση των δήμων μειώθηκε από 5 δισ. ευρώ το 2009 σε 2,5 δισ. ευρώ το 2012.

Κι αυτό ενώ στην αρμοδιότητα των δήμων έχουν μεταφερθεί με τον Καλλικράτη μια σειρά λειτουργίες των πρώην νομαρχιών και των υπουργείων. Όπως αναφέρεται «η αυτοδιοίκηση έχει επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών του κράτους για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, υλοποιώντας προγράμματα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων». Συνάμα, υπογραμμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια «οι δήμοι έχουν επιφορτισθεί με υπηρεσίες και λειτουργίες κρίσιμες για την καθημερινότητα των δημοτών, από την καθαριότητα μέχρι τα τεχνικά συνεργεία και από τα ΚΑΠΗ μέχρι τη συντήρηση των σχολείων».

Η ΠΕΔΑ αποφάσισε τη διανομή ενημερωτικού υλικού στους δημότες για την παρούσα κατάσταση, ενημέρωση της ΚΕΔΕ και των άλλων Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, και συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Επίσης, θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τους αρχηγούς κομμάτων.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου θα δοθεί συνέντευξη προς τα ΜΜΕ και την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Εσωτερικών και κλείσιμο των δήμων από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου