Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ;;;ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΟΥ;;;

Θα «υποτιμήσουν» τελικά τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.
Οι μειώσεις στα εισοδήματα των μισθωτών διαμορφώνονται ως εξής: Μείωση 22% στους κατώτατους μισθούς, με τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας να αμείβονται με 586 ευρώ (489 καθαρά).
Χειρότερη είναι η κατάσταση για τους νέους κάτω των 25 ετών, καθώς υπόκεινται σε επιπλέον μείωση 10%, με το μισθό να διαμορφώνεται στα 527 ευρώ μεικτά (440 καθαρά).
Παράλληλα, παγώνουν οι ωριμάνσεις, ώσπου η ανεργία να πέσει κάτω του 10%, ενώ ημετενέργεια των συμβάσεων λήγει σε τρεις αντί έξι μήνες. Μετά τους τρεις μήνες αν δεν υπάρξει νέα σύμβαση, ο μισθός θα ξεκινά από πολύ χαμηλά, ενδεχομένως από τα όρια του κατώτατου μισθού.
Σταδιακά θα καταργηθούν όλες οι κλαδικές συμβάσεις και θα αντικατασταθούν με επιχειρησιακές ή ατομικές.
Από την 1η Ιανουαρίου 2013 μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ, που καταβάλλουν οι εργοδότες, κατά 3%.
Η μείωση τόσο των μισθών όσο και των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής των συντάξεων, νέες μειώσεις θα εξεταστούν τον Ιούνιο.
Προς το παρόν, πάντως, οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται κατά 15%, από ένα όριο και πάνω, οι κύριες συντάξεις σε ΔΕΗ και ΟΤΕ «ψαλιδίζονται» επίσης κατά 15%, ενώ του ΝΑΤ κατά 7%.
Στο στόχαστρο του νέου μνημονίου μπαίνουν και τα κοινωνικά επιδόματα, τα οποία πλέον θα καταβάλλονται με καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων.
Όσον αφορά το δημόσιο τομέα αναμένονται απολύσεις, επανεξέταση ειδικών μισθολογίων, εργασιακή εφεδρεία και μειώσεις συμβασιούχων.
Στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες καταργείται η μονιμότητα.
Ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίαςκαταργούνται. Εκτός από τους δεκάδες εργαζόμενους που θα μείνουν στο δρόμο από το κλείσιμο των δύο οργανισμών, σε αγωνία βρίσκονται οι εργαζόμενοι που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια από τον ΟΕΚ.
Δεν λείπουν τα νέα φορολογικά μέτρα. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές, όπως και οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Παράλληλα, αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ σε φάρμακα, τρόφιμα, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο, ύδρευση και περίθαλψη.
- Τη μείωση κατά 22% του βασικού μισθού άμεσα. Ειδικότερα για τους νέους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, ο μειωμένος μισθός να είναι μειωμένος κατά 32% συγκριτικά με σήμερα.
- Το πάγωμα των βασικών μισθών στα επίπεδα αυτά, καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος.
- Το πάγωμα των ωριμάνσεων, έως ότου η ανεργία μειωθεί κάτω του 10%.
- Τη μείωση, από τους έξι στους τρεις μήνες του χρονικού διαστήματος από τη λήξη της σύμβασης κατά το οποίο εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι της ( μετενέργεια). Μετά από αυτό, αν δεν υπάρξει σύμβαση, θα ισχύει ο βασικός μισθός συν τα επιδόματα αρχαιότητας, επικινδυνότητας, παιδιών και σπουδών.
- Οι συλλογικές συμβάσεις δεν θα έχουν διάρκεια πάνω από 3 έτη, ενώ υφιστάμενες συμβάσεις που ήδη έχουν διάρκεια 24 μηνών θα λήξουν σε έναν χρόνο από τώρα.
- Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΙΚΑ 2% άμεσα και επιπλέον 3% το 2013.
- Την αναθεώρηση ως το τέλος Ιουνίου των ειδικών μισθολογίων για δικαστικούς, γιατρούς, διπλωματικούς υπαλλήλους, αστυνομικούς και στρατιωτικούς.
- Την ιδιωτικοποίηση έως το τέλος του Ιουνίου του 2012 των προγραμματισμένων πακέτων μετοχών των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και του διεθνούς κέντρου Τύπου. Ο στόχος των εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις περιορίζεται πάντως στα 19 δισ. ευρώ από 50 δισ. ευρώ.
- Τον περιορισμό των φοροαπαλλαγών, αλλαγές στον ΦΠΑ με στόχο την απλοποίηση του συστήματος επιβολής του φόρου, το κλείσιμο 200 εφοριών έως το τέλος του έτους.
- Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές με περιορισμένα δικαιώματα ψήφου και μετατρέψιμα ομολογιακά δάνεια.
-To ιστορικο κεντρο πλεον δεν εχει λογιστικη και οικονομικη αξια.
Χρειαζομαστε συνταγματολογο για να εξηγησει τι γινεται και αν είναι συνταγματικα ορθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου