Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012

Ο ΘΕΑΤΡΙΝΟΣ! Ο ΟΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ! Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ! Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ!!!

Dumping : είναι η τακτική πώλησης προϊόντων και εμπορευμάτων στην εγχώρια ή στην ξένη αγορά σε τιμές χαμηλότερες από αυτές που επικρατούν ήδη ή σε τιμές κάτω του κόστους παραγωγής.
Τη Δευτέρα 14/11/2011 , την ώρα που το υπουργείο υγείας δια των εκπροσώπων του , αλλά κυρίως δια του υπουργού κ. Λοβέρδου θριαμβολογούσε οτι εξοικονόμησε εκατομμύρια ευρώ από ηλεκτρονικό διαγωνισμό προμήθειας νοσοκομειακών φαρμάκων ,την ίδια στιγμή η νέα κυβέρνηση παρουσίαζε τις προγραμματικές δηλώσεις τις στη βουλή , δια στόματος του πρωθυπουργού κ.Παπαδήμου.....
Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων , ο επόμενος - μετά τον ΓΑΠ - σωτήρας της Ελλάδας , υπερτόνισε ότι ένας από τους βασικότερους άξονες της πολιτικής της κυβέρνησής του θα είναι η μείωση των τιμών των φαρμάκων , η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών , και η μείωση του ποσοστου κέρδους τους.
\Ο ένας λοιπόν κατάφερε να " αποκαλύψει " το " βρώμικο κύκλωμα " που κερδοσκοπούσε αισχρά στο παρελθόν , και ο άλλος ανακοίνωσε ότι θα τους τιμωρήσει με μειώση τιμών , διότι όπως απέδειξε ο διαγωνισμός , οι τιμές των φαρμάκων θα μπορούσαν να είναι κατα 92% χαμηλότερες από αυτές που ισχύουν σήμερα.
Όλο αυτό το θεάτρο του παραλόγου παίχθηκε πριν λίγες μέρες στη βουλή και προβλήθηκε σε πολλές επαναλήψεις και από συγκεκριμένα μνημονιακά τηλεοπτικά μέσα.
Ο Παπαδήμος γνωρίζει πολυ καλά τι είναι το dumping. Είναι η πρώτη βασική έννοια που μαθαίνουν στη σχολή του Σικάγου ( αυτη στην οποία οφείλεται εν πολλοίς η οικονομική καταστροφή των στοχευμένων χωρών ).
Ετσι λοιπόν με τη μέθοδο dumping εξελίχθηκε και ο περιβόητος ηλεκτρονικός διαγωνισμός.
Τι εγινε δηλαδή ?
Ο μειοδότης πρόσφερε μειωμένη τιμή κατά 92% σε συγκεκριμένη δραστική ουσία.
Στόχος , όπως άλλωστε περιγράφεται στον ορισμό του dumping παραπάνω , είναι ο εκτοπισμός, η εξαφάνιση τελικά των υγιειών εγχώριων παραγωγικών μονάδων οποίες
δεν δύνανται να ακολουθήσουν το όργιο του ευτελισμού του φαρμάκου , διότι είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί κανείς παραγωγός να δωρίζει ουσιαστικά τα προιόντα του.
Οι ξένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στα generics έχοντας , λόγω χαμηλότατου κόστους και τρομερών ποσοτήτων διαθεσίμων , τέτοια δυνατότητα , εκπληρώνουν με τον τρόπο αυτό το στρατηγικό τους σχεδιασμό που ως θεμελιώδη αρχή έχει την κατάκτηση όλων των αγορών με κάθε μέσο και τρόπο και την επιβολή αμέσως μετά των δικών τους όρων . Και βέβαια οι όροι σχετίζονται με τις τιμές που θα τις διαμορφώνουν τότε οι ίδιοι ως σκληροί μονοπωλιακοί πυρήνες.
Αν ακούσατε πολύ προσεκτικά τις θριαμβολογίες του Λοβέρδου , θα διαπιστώσατε ότι
αναφέρθηκε στην ανάγκη αυξημένης χρήσης των γενοσήμων απο εδώ και στο εξής ,
πράγμα που προβάλλεται και ως αποτέλεσμα του γελοίου διαγωνισμού.
Όμως μέσα σ' αυτές τις λέξεις ΔΕΝ υπάρχει πουθενά η αναφορά " Ελληνικων γενοσήμων"
Την ώρα που ο " Βασιλάκης Καίλας της πολιτικής σκηνής" προσπαθεί να πείσει τους άμοιρους πολίτες οτι αγωνίζεται για το συμφέρον τους , απο την άλλη πλευρά της "θεατρικής σκηνής" ξεπουλάνε ότι απέμεινε από την πατρίδα , ποδοπατώντας νόμους και συντάγματα.
Στο θεατρικό έργο λοιπόν που μόλις παρακολουθήσατε με τον τίτλο " dumping " πρωταγωνίστησε η " Συμμορία - υπηρέτης ξένων συμφερόντων " και ο γνωστός "θεατρίνος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου