Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

Υπό τον τίτλο «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας», κατατέθηκε το νέο μνημόνιο και θα έλθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή, με την διαδικασία του κατεπείγοντας.

Το νομοσχέδιο υπεγράφη από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις που διατυπώθηκαν.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, η ομιλία του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου συζητήθηκε ευρύτατα και οι υπουργοί παρατήρησαν ότι οι τηλεοπτικές κάμερες έπρεπε να μεταδώσουν όλη την εισήγηση του κ. Παπαδήμου.

Όπως είπε ο κ. Καψής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στα όσα διεμείφθησαν στο Eurogroup, καθώς και για την επιφυλακτική έως και αρνητική στάση που κράτησαν ορισμένοι απέναντι στην Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καψής, συσχέτισε τη στάση αυτή με τον τρόπο με τον οποίο συζητήθηκε το ζήτημα στην Ελλάδα καθώς, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης δημιούργησε αμφιβολίες για την δέσμευση της χώρας στην υλοποίηση του προγράμματος τώρα αλλά και μετά τις εκλογές.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι η συμφωνία που έκλεισε η ελληνική κυβέρνηση χαρακτηρίστηκε ως αξιόπιστο και πολύ σοβαρό πρόγραμμα, παρά την αβεβαιότητα για την εξεύρεση των 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι ο κ. Βενιζέλος συνοψίζοντας ανέφερε πως εν κατακλείδι οι εταίροι μας αναλαμβάνουν το χρέος και η Ελλάδα το δημοσιονομικό με στόχο την δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος στο τέλος του 2012 και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης τι θα σημάνει η άρνηση επικύρωσης της συμφωνίας και η χρεοκοπία, επισημαίνοντας ότι η συντεταγμένη χρεοκοπία θα σήμαινε ακόμα πιο σκληρή λιτότητα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Χρήστος Παπουτσής έθεσε ζήτημα για τους κατώτατους μισθούς και την κατάργηση της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, λέγοντας πως μπορεί να εγερθεί νομικό θέμα, ωστόσο υπήρξε η επισήμανση ότι έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο το 1985 με το άρθρο 4 η ισχύς του οποίου είχε προσωρινό χαρακτήρα.

Ο κ. Καψής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο δημόσιας παρέμβασης του πρωθυπουργού σήμερα, ενώ σε ότι αφορά την αναπλήρωση των παραιτηθέντων υπουργών, είπε ότι η τοποθέτηση νέων υπουργών το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί και νωρίτερα.

πηγη.real

1 σχόλιο:

aperigraftos είπε...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΑΛΗΤΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου