Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ACTA SOPA PIPA.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΜΕ ΝΟΜΟ.

ACTA/SOPA/PIPA
Και αφου (όχι άδικα), το τελευταίο διάστημα, έχουμε επικεντρωθεί σε θέματα ασφαλείας, ανωνυμίας και απορρήτου, ας δούμε τι συμβαίνει με όλα αυτά τα προσωπικά δεδομενα που έχει για τον καθένα από εμάς η Google και τι γίνεται αν οι κρατικές υπηρεσιες (ασφαλείας, βεβαίως-βεβαίως), ζητήσουν άρση απορρήτου η εκτόπιση περιεχομένου.
Αναγκαστικά θα βαδίσουμε με ότι επίσημα ισχύει από την Google, σχετικά με την πολιτική της περί απορρήτου (η οποία για να μη μακρηγορούμε, στην ουσια ΔΕΝ υπάρχει).

-Έτσι λαμβάνουμε σαν δεδομενα τα εξής:


Διεύθυνση IPΣε κάθε υπολογιστή που συνδέεται στο Διαδίκτυο εκχωρείται ένας μοναδικός αριθμός που είναι γνωστός ως διεύθυνση πρωτοκόλλου διαδικτύου (IP). Εφόσον αυτοί οι αριθμοί συνήθως εκχωρούνται σε τμήματα ανά χώρα, μια διεύθυνση IP μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό της χώρας από την οποία ένας υπολογιστής συνδέεται στο Διαδίκτυο.

Προσωπικά στοιχείαΤα «προσωπικά στοιχεία» είναι στοιχεία που μας παρέχετε και τα οποία προσδιορίζουν της ταυτότητά σας, όπως το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, τα στοιχεία χρέωσης ή άλλα δεδομένα τα οποία μπορούν εύλογα να συνδεθούν με ανάλογες πληροφορίες από την Google.

Ευαίσθητες πληροφορίεςΟι «ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες» περιλαμβάνουν πληροφορίες που σχετίζονται με εμπιστευτικά ιατρικά στοιχεία, φυλετικές ή εθνικές καταγωγές, πολιτικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις ή τη σεξουαλικότητα και σχετίζονται με προσωπικά στοιχεία.-Ευαίσθητες ναι, μα προσέξτε τη τελευταια πρόταση:


και σχετίζονται με προσωπικά στοιχεία-Για να συνεχίσουμε:



Μη προσωπικά στοιχείαΤα «μη προσωπικά στοιχεία» είναι στοιχεία που καταγράφονται σχετικά με χρήστες προκειμένου να μην αντικατοπτρίζουν ή να μην αναφέρονται σε έναν χρήστη που μπορεί να ταυτοποιηθεί προσωπικά.-Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...
-Ελάτε τώρα να δούμε κάτι ΠΟΛΥ ενδιαφέρον:


Τι συμβαίνει όταν έρχονται σε διένεξη διαφορετικοί νόμοι περί απορρήτου σε διαφορετικές χώρες;Οι πολιτικές απορρήτου μας προσχεδιάζονται ώστε να συμμορφώνονται με τους νόμους περί απορρήτου σε όλες τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.

Πόσο συχνά σας ζητούν από το κράτος να παράσχετε δεδομένα χρηστών;Όπως και άλλες εταιρίες τεχνολογίας και επικοινωνιών, λαμβάνουμε αιτήματα από κρατικούς φορείς ανά τον κόσμο για να παράσχουμε δεδομένα χρηστών των υπηρεσιών μας και των προϊόντων μας. Για να διευκολύνουμε την βελτίωση της διαφάνειας αυτών των αιτημάτων, δημιουργήσαμε το Εργαλείο κρατικών αιτημάτων, το οποίο εμφανίζει τον αριθμό των αιτημάτων που λαμβάνουμε και τα οποία πρωτίστως σχετίζονται με εγκληματολογικές έρευνες.-Προσέξατε?:


Οι πολιτικές απορρήτου μας προσχεδιάζονται ώστε να συμμορφώνονται με τους νόμους περί απορρήτου σε όλες τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε.-Σε ελεύθερη μετάφραση: Μπίζνες κανουμε, αρκει μην έχουμε αντικρουόμενα συμφέροντα για τα φράγκα.
Σε όλα τα υπόλοιπα ότι θέλετε....

-Για να δούμε τώρα επίσημα, ποιες χώρες έχουν ζητησει άρση πολίτικης απορρήτου από την Google:
Πρωταθλητής είναι η Κίνα φυσικά, ωστόσο ενδιαφέρον έχει η εμφάνιση της Αγγλίας (Βρετανίας) η οποία κάνει (ξανά) έτοιμα, τη περίοδο των ταραχών στο Λονδίνο. Αν θυμόσαστε επακολουθήσαν συλλήψεις που τα ΜΜΕ τις απέδωσαν στο Facebook (όταν λένε Facebook, εννοούν & γενικότερα διαδίκτυο, απλά η λέξη πουλάει πιο πολύ).
Δεν είναι η πρωτη φορά που η Βρετανία ζητάει κάτι τέτοιο και από τη λίστα δε λείπουν χώρες όπως οι ΗΠΑ και βέβαια Ελλάδα και Κύπρος.

-Προσέξατε τι λέει πως έκανε η Αγγλία τη περίοδο του Καλοκαιριού του 2011:



Ο αριθμός των αιτήσεων αφαίρεσης περιεχομένου λάβαμε αυξήθηκε κατά 71% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς(ΣΣ: το 2010, δηλαδη).

-Η Ελλάδα και η Κύπρος εμφανίζονται για πρωτη φορά στη λίστα τη περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010 που έκαναν αίτημα αφαίρεσης περιεχομένου (και στην ουσια άρση απορρήτου):


Περισσότερα στις Αρχές Απορρήτου της Google (είναι στα Ελληνικά).
Οι χώρες που ζήτησαν άρση απορρήτου/αφαίρεση περιεχομένου.Σαφώς και αυτά είναι τα επίσημα κανάλια και η Διαφάνεια(transpery) είναι σχήμα λόγου και προφανώς στάχτη στα μάτια.
Ας μη γελιόμαστε όμως...
Τα δεδομενα μπορούν να τα βρουν πολύ εύκολα και με άλλες πηγές (μια στάνταρ είναι το facebook).
-Και το αποτέλεσμα το ξέρετε:
Καταιγισμός από τα ΜΜΕ και "ειδησιογραφικά" blogs για συλλήψεις... χακερς (συνώνυμο του "αναρχικού" που καίει και σπάει), με εξιλαστήρια θύματα προς παραδειγματισμό, ακομα και ανήλικα παιδιά...
-Καθόλου τυχαιο που μέσα σε αυτή τη κρίση αξιών και των πάντων,πάνε να επιβάλλουν νομοθετήματα τέρατα (ACTA/SOPA/PIPA) με σκοπό την οριστική στέρηση της ελευθερίας, της ελεύθερης πληροφόρησης και στην ουσια της αντίδρασης...
constantinos, 20 Φεβ 2012
#1

πηγη.http://osarena.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου