Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009???


Χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούν μειώσεις-σοκ από τον επόμενο μήνα, καθώς η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 23% ισχύει από 1ης Μαρτίου ενώ παράλληλα καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις οδηγώντας τους μισθούς σε ακόμα μεγαλύτερο ψαλίδισμα!

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας,Γιώργος Κουτρουμάνης, από την 1η Μαρτίου οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό που ορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) θα δουν τους μισθούς τους να περικόπτονται κατά 23% δηλαδή σχεδόν κατά το ένα τέταρτο. Βέβαια, όπως έχει αναφερθεί, το αν θα γίνει τελικά η μείωση επαφίεται τελικά στην διάθεση και την οικονομική δυνατότητα τουεργοδότη, καθώς ο νόμος ορίζει τον κατώτατο μισθό αλλά δεν υποχρεώνει τον εργοδότη να κάνει την αντίστοιχη μείωση.

Όμως το σοκ δεν τελείωνει εδώ. Λόγω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι θα δούν τις αποδοχές τους να μειώνονται πολύ περισσότερο, φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το 50%!

Ειδικότερα, περίπου 360.000 εργαζόμενοι που καλύπτονται τώρα από κλαδικές συμβάσειςκινδυνεύουν να μείνουν στον αέρα και να δουν τις αποδοχές τους να πέφτουν ακόμα και στα επίπεδα του κατώτατου μισθού, αν δεν έχει υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση με τους εργοδότες τους, μετά τη λήξη της ισχύουσας σύμβασης και της τρίμηνης «παράτασης» που προσφέρει ημετενέργεια.
ΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου