Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΠΟ 50% ΠΑΕΙ ΣΤΟ 60% Η ΤΡΟΪΚΑ ΗΘΕΛΕ 80% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;; = ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ *ΠΑΤΟ*

Οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα υποχρεωθούν να δεχθούν ένα haircut 60% καθώς το 50% που είχε συμφωνηθεί δεν φαίνεται πλέον αρκετό, εξαιτίας της επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση.

«Το haircut πιθανότατα θα διαμορφωθεί υψηλότερα, προς το 60%. Περιμένουμε ακόμη ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία τον Ιανουάριο. Υπάρχουν αντιδράσεις από κατόχους ομολόγων αλλά ουσιαστικά δεν έχουμε και πολλές επιλογές», ανέφερε τραπεζίτης που συμμετέχει στη διαδικασία.

Αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η ύφεση που πλήττει την Ελλάδα, για πέμπτο έτος, έχει επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αύξηση των φορολογικών εσόδων που είναι απαραίτητα για να μειωθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.

Η διαδικασία του να συμφωνήσουν οι πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας να δεχθούν haircut στην αξία των ομολόγων που κατέχουν, είναι μέρος του δεύτερου σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ανταλλαγή παλαιών ομολόγων με νέα που θα λήγουν σε 30 χρόνια με κουπόνι 4%-5%. Μια πλήρης συμμετοχή στο σχέδιο διάσωσης από τους ιδιώτες επενδυτές, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ το 2020, από το 160% του ΑΕΠ που είναι τώρα.

Σύμφωνα εξάλλου με αξιωματούχους, «η Αθήνα σκέφτεται σοβαρά να κάνει χρήση τις ρήτρες συλλογικής δράσης που δεν επιτρέπουν στους κατόχους να μπλοκάρουν τη συμφωνία, εάν το ποσοστό συμμετοχής αγγίξει το 75%».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου