Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Οτι και να προβλέπει το προσχέδιο της Συνόδου.Απλα θα γινει πανικος.!!!

Σε συμφωνία επί της αρχής φαίνεται ότι κατέληξε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για την θέσπιση αυστηρότερων δημοσιονομικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αναφέρει το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο διπλωμάτη.

Διευκρινίζεται ωστόσο ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι λεπτομέρειες της συμφωνίας. Ο διπλωμάτης τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν συμφωνήσει σε μια "δημοσιονομική συνθήκη" που κατοχυρώνει τους κανόνες προϋπολογισμού της Ένωσης, αλλά "δεν έχει ακόμη συζητηθεί η νομική μορφή" που θα λάβει αυτή η συνθήκη.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής που αποκάλυψαν τα διεθνή πρακτορεία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να διατηρήσουν τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ενισχύσουν τους μηχανισμούς διάσωσης. Παράλληλα, τονίζεται η ανάγκη δημιουργίας και θεσμοθέτησης ενός νέου δημοσιονομικού συμφώνου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, η Γερμανία απορρίπτει ορισμένα απο τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο.

Αναλυτικότερα, το προσχέδιο προβλέπει ότι ο έκτακτος μηχανισμός διάσωσης EFSF θα λειτουργεί παράλληλα με το μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM. Ο τελευταίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2012, θα έχει ανώτατη δανειοδοτική ικανότητα 500 δισ. ευρώ, πλέον των κεφαλαίων του EFSF, ενώ θα αποκτήσει τραπεζικές ιδιότητες και θα είναι σε θέση να ανακεφαλαιοποιεί άμεσα τις τράπεζες. Στο προσχέδιο σημειώνεται πως οι αποφάσεις για το ESM θα εγκρίνονται με πλειοψηφία 85% και όχι ομόφωνα, αν η ΕΚΤ και η Κομισιόν κρίνουν πως πρόκειται για επείγουσα περίπτωση.

Η Γερμανία φέρεται να απορρίπτει την απόδοση ιδιότητας τράπεζας στο ESM, την παράλληλη λειτουργία των ESM-EFSF, καθώς και την έκδοση κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων.

Εξάλλου, το προσχέδιο προβλέπει πως η Ε.Ε. θα εμμείνει στην πρακτική του ΔΝΤ για συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση κρατών, ενώ τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης είναι έτοιμα να παραχωρήσουν διμερή δάνεια στο Ταμείο.

Η περίπτωση της αναδιάρθωσης του ελληνικού χρέους θεωρείται "μοναδική και έκτακτη".

Τα συμπεράσματα της Συνόδου που αναφέρονται στο προσχέδιο θα συζητηθούν αύριο. Οι τελικές αποφάσεις ενδέχεται να διαφέρουν, καθώς υπόκεινται στις διαπραγματεύσεις των ηγετών των 27 κρατών-μελών.

Αλλάζει ρότα προς στιγμήν το ευρώ

Μίνι ράλι πραγματοποίησε το ευρώ αμέσως μετά τη διαρροή του προσχεδίου του Συνόδου Κορυφής, περνώντας προς στιγμήν σε θετικό έδαφος έναντι του δολαρίου, για να επιστρέψει στις απώλειες αμέσως μετά.

Αυτή την ώρα σημειώνει πτώση 0,57% στα 1,3336 δολάρια, με υψηλό ημέρας τα 1,3460 δολάρια και χαμηλό ημέρας τα 1,3289 δολάρια.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου