Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Αμερικανική πρόταση-σοκ!!!Το δολαριο εθνικο μας νομισμα;;;

Στην αποκάλυψη ενός φιλόδοξου αμερικανικού σχεδίου αντικατάστασης του ευρώ από το δολάριο, σε κράτη μέλη της ευρωζώνης προχωρούν σήμερα τα «Επίκαιρα».

Το σχέδιο, το οποίο προβλέπει ως καταρχάς πεδίο εφαρμογής του την Ελλάδα, βασίζεται στην πιθανότητα να μην καταφέρει τελικά η ζώνη του ευρώ να βγει αλώβητη από την κρίση.

Τα στοιχεία του συγκεκριμένου σχεδίου προέρχονται από ομάδα εργασίας οικονομικών ερευνητών που επεξεργάστηκε και τα διέθεσε το Τμήμα Νομισματικής Πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το σκεπτικό είναι, προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει το χάος που συνεπάγεται η επιστροφή στη δραχμή, να εφαρμόσει ένα σχέδιο σύνδεσης της «νέας δραχμής» με το αμερικανικό δολάριο.

Για μία μεταβατική περίοδο πέντε ετών, η χώρα θα υιοθετήσει το αμερικανικό δολάριο ως εθνικό νόμισμα και παράλληλα, η «νέα δραχμή» η οποία δεν θα κυκλοφορεί, αλλά θα χρησιμοποιείται μόνο για τη σύναψη συμφωνιών swap μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, θα προσδεθεί στο δολάριο σε μία αρχική ισοτιμία, 30 προς 1.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μεταβατικής περιόδου η FED θα καλύπτει τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας και τα τυχόν ελλείμματα του προϋπολογισμού με κεφάλαιά της που θα έχουν γίνει swap με «νέες δραχμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου