Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ο ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή θα ζητήσει αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο νέος Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος.

Η ονομαστική ψηφοφορία, με την οποία κορυφώνεται η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που παραδοσιακά διεξάγεται μεσάνυχτα, θα γίνει για πρώτη φορά απόγευμα ενόψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Οι τόνοι, πάντως, κατά τη συζήτηση της Τρίτης ήταν χαμηλοί, με σημεία τριβής ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τον χαρακτήρα της νέας κυβέρνησης αλλά και τον χρόνο των εκλογών.

Οι Υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για συγκυβέρνηση, αποφεύγοντας να βάλουν χρονικούς περιορισμούς, σε αντίθεση με τους βουλευτές της ΝΔ που έκαναν λόγο για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, επιμένοντας στην ανάγκη προσφυγής στις κάλπες όποτε αυτό καταστεί δυνατόν. Σκληρή ήταν όμως η κριτική από τα κόμματα της αριστεράς.

Παρών στο μεγαλύτερο κομμάτι της συζήτησης ήταν ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μάλιστα σημείωνε διαρκώς σε ένα μπλοκάκι τις παρατηρήσεις Υπουργών και βουλευτών.

Χωρίς διάθεση αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, στην πρώτη του ομιλία μετά την αποχώρηση του από την Πρωθυπουργία, έκανε λόγο για «μία δύσκολη αποστολή που συνεχίζεται», ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση υπό τον κ. Παπαδήμο «κυβέρνηση συνευθύνης».

Ο πρώην Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε για ακόμη μία φορά την ιδέα του δημοψηφίσματος, το οποίο είπε ότι «τρόμαξε πολλά κατεστημένα εντός και εκτός ευρώ». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπανδρέου στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου, παρά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί για αυτό το θέμα από κορυφαίους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπολογίζω καμία καρέκλα μπροστά στις ευθύνες μου για την χώρα για το καλό του ελληνικού λαού» κατέληξε ο πρώην Πρωθυπουργός, ο οποίος είπε πως θα κάνει ό, τι μπορεί μαζί με την ΚΟ και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον τόπο.

πηγη.http://www.tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου