Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Κρίση του χρέους της Ευρώπης Η ΙΤΑΛΙΑ γορδιος δεσμος.

Τη στιγμή που το πλήθος των ειρηνικά μετακίνηση ανθρώπων μετατρέπεται σε ένα κοπάδι πανικοβληθεί είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Ωστόσο, μόλις ενεργοποιηθεί, είναι σχεδόν αδύνατο να ηρεμήσει την υστερία. Στις χρηματοπιστωτικές αγορές πάρα πολύ, είναι καλύτερο να αποτρέψουν τον πανικό, παρά να προσπαθήσετε να το κατευνάσει.

Στην αγορά ομολόγων της Ιταλίας, της τρίτης μεγαλύτερης, όπου οι αποδόσεις παρουσίασαν αυξητική τάση για εβδομάδες, ο φόβος του κόσμου μετατράπηκε σε πανικό νωρίς στις 9 Νοεμβρίου. Αξιωματικοί των κινδύνων στις LCH.Clearnet, η οποία βρίσκεται μεταξύ των τραπεζών συναλλαγών σε ομόλογα, είπε ότι τα μέλη της θα πρέπει να καταχωρήσουν, πολύ υψηλότερα περιθώρια κέρδους από τις εκμεταλλεύσεις τους από ιταλικά κρατικά ομόλογα.

Αυτό αποσκοπεί στην προστασία του συμψηφισμού με τη μείωση των κινδύνων από τις τράπεζες συναλλαγών ιταλικών κρατικών ομολόγων, δεδομένου ότι τα άγρια ​​ταλάντευση των τιμών τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Ωστόσο, αυτή η τεχνική αλλαγή σε ένα τμήμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ του είχε το ίδιο αποτέλεσμα όπως φωνάζοντας «Φωτιά!" Σε ένα γεμάτο θέατρο. Σχεδόν στο ένα εγκεφαλικό επεισόδιο τράπεζες συναλλαγών ιταλικά κρατικά ομόλογα, ή τη χρήση τους ως εξασφάλιση για άλλες συναλλαγές, θα έπρεπε είτε να είχε καταλήξει σε δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον μετρητά ή θα έπρεπε γρήγορα να πουλήσει κάποια από τις εκμεταλλεύσεις τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της αγοράς υπήρξε μια πλήρη τρέχει σε ιταλικά κρατικά ομόλογα. Αγοραστές ήταν δύσκολο να βρεθούν, και σε λεπτές αγορές οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν τελευταία 7% πριν από τη σταθεροποίηση, ακριβώς κάτω από 7,5% σε αυτό που υποτίθεται ήταν οι έμποροι αγοράζουν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. "Η εκκαθάριση πλατφόρμες έχουν άλλη επιλογή από το να προστατεύσουν τα μέλη τους και με αυτό τον τρόπο, θα στραφούν αναπόφευκτα τη βίδα στις ιταλικές αγορές κρατικών ομολόγων και σπρώξτε αποδόσεις κοντά σε επίπεδα τα οποία θα μπορούσε να προκαλέσει δυνητικά ένα σπιράλ θανάτου», έγραψε ο Don Smith της ICAP, η οποία βοηθά τους εμπόρους του εμπορίου.

 Προβλέψτε και να συγκρίνουν την πορεία του δημόσιου χρέους με τη διαδραστική μας"δυναμική του χρέους" αριθμομηχανή

Η αύξηση του περιθωρίου κέρδους δεν ήταν εντελώς απρόβλεπτες. Κατά το παρελθόν έτος του γραφείου συμψηφισμού, ζήτησε περισσότερο περιθώριο για την πορτογαλική και ιρλανδικά ομόλογα, μετά οι τιμές τους μειώθηκαν απότομα. Ωστόσο, η αύξηση στο ιταλικό χρέος ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο, δεδομένου ότι ξεκίνησε πριν από ιταλικά ομόλογα διασχίσει ένα όριο το οποίο το γραφείο συμψηφισμού είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει (4,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο επιτόκιο των ΑΑΑ κρατικών ομολόγων στη ζώνη του ευρώ). Και η αύξηση των περιθωρίων είναι απίθανο να αντιστραφεί, ακόμα κι αν ΕΚΤ αγοράζει δίσκους αποδόσεις πίσω.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού κάλυψης διαφορών αποτίμησης έχει αλλάξει τις αντιλήψεις των επενδυτών της ιταλικής κρατικά ομόλογα και θα επιδεινώσει τη θέση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης. Ο άμεσος κίνδυνος είναι ότι οι τράπεζες που θα μπορούσαν να είχαν στην κατοχή τους ιταλικά ομόλογα ως μέρος των αποθεμάτων ρευστότητας τους ή τα δομικά στοιχεία των άλλων χρηματοπιστωτικών προϊόντων τους ντάμπινγκ για την ασφαλή στοιχήματα, όπως τα γερμανικά ομόλογα. "Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο Bund αποδόσεις πλησιάζουν 200 ετών χαμηλά», λέει ο Hans Lorenzen της Citigroup, μια τράπεζα. "Ο καθένας προσπαθεί να πλήθους στο ίδιο το εμπόριο."

Μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών που είναι ντάμπινγκ ιταλικά ομόλογα είναι η BNP Paribas και Commerzbank. "Είναι αυτό που η αγορά ζητά από εμάς να κάνουμε», λέει ένας τραπεζίτης. Στο πάνω μέρος του μυαλού πολλών τραπεζιτών », είναι τα δεινά της MF Global, μια μεσαίου μεγέθους τράπεζα επενδύσεων που χρεωκόπησαν στο τέλος του Οκτωβρίου, μετά τη φόρτωση μέχρι την ιταλική και άλλα περιφερειακά ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα. Έτσι είναι τοξική κηλίδα τους ότι οι μετοχές σε Jefferies, μια άλλη μεσαίου μεγέθους αμερικανική επενδυτική τράπεζα, είχαν καταρρεύσει πάνω από συναλλαγές της εταιρείας στην ευρωπαϊκών ομολόγων, παρά το γεγονός ότι είχε «βραχυκυκλωθεί» τους και στάθηκαν να ωφεληθούν αν έπεσαν στην τιμή. Είναι πάρα πολύ έχει αναγκαστεί να περικόψει τις δύο συμμετοχές του και τα στοιχήματα που θα μπορούσαν να πέσουν.

Τώρα που ένα τρέξιμο στις αγορές ομολόγων έχει ξεκινήσει, μπορεί να κρατήσει καλά τρέφονται με το ίδιο. Μετά εκκαθάρισης εγείρει απαιτήσεις περιθωρίου σε πορτογαλικά και ιρλανδικά ομόλογα, οι τιμές τους μειώθηκαν σημαντικά (ωθώντας τις αποδόσεις), προτρέποντας εκκαθάρισης να αυξήσουν τα περιθώρια για άλλη μια φορά (βλ. διάγραμμα 1). Ευρωζώνη διασώσεις ακολούθησε λίγο αργότερα.

Άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων μπορούν να ανατροφοδοτήσει τις ανησυχίες για την ικανότητα μιας χώρας να εξυπηρετήσει το χρέος της. Εθνικό χρέος της Ιταλίας είναι υψηλό, αλλά προσιτή σε αποδόσεις που πλήρωνε στις αρχές του έτους. Εάν το κόστος δανεισμού του ήταν να ανέβει για μια παρατεταμένη περίοδο το χρέος της θα αρχίσουν να φαίνονται υπερβολικά υψηλού κόστους, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πώληση και την περαιτέρω αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων.

Το κόστος δανεισμού που καταβάλλουν οι ιταλικές τράπεζες και οι εταιρείες είναι πιθανόν να αυξηθεί. Οι τράπεζες είναι γενικά σε θέση να εκδώσει μακροπρόθεσμα ομόλογα με επιτόκια χαμηλότερα από εκείνα που καταβάλλονται από τις κυβερνήσεις τους, επειδή θα πληγεί περισσότερο από προεπιλογή. Υψηλότερο κόστος δανεισμού για τις τράπεζες που θα τους αναγκάσουν να βασίζονται περισσότερο από την ΕΚΤ να διατηρήσει ροή των πιστώσεων? Και αυτό θα σημαίνει δυσεύρετο και περισσότερο δαπανηρό δάνεια για τις ιταλικές επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά του μπορεί να επιβραδύνει την οικονομική ανάπτυξη και να παρεμποδίσει την επιστροφή του χρέους. Ισχυρότερες εταιρίες της Ιταλίας μπορούν να πωλούν ομόλογα άμεσα, αλλά οι τιμές που πληρώνουν επίσης συσχετίζονται με τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων.

Η πολύ ορατά σημάδια της τρέχει στην κυβέρνηση και εταιρικών ομολόγων φαίνεται να αντικατοπτρίζεται σε πιο αδιαφανή γωνιές της χρηματοδότησης. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αιμορραγία καταθέσεις για μήνες, αλλά ο πανικός μπορεί να είναι ρύθμιση in. Reuters αναφέρει ότι την περασμένη εβδομάδα όσο το € 5.000.000.000 αποσύρθηκε από τους αποταμιευτές. «Ο πατέρας μου μου έστειλε τα χρήματα ως" δώρο ", για να το πάρει έξω," λέει ένας με έδρα το Λονδίνο, αλλά ελληνικής καταγωγής τραπεζίτης. Στην Ιταλία, την εταιρική καταθέσεις έχουν επίσης κινείται έξω από τη χώρα σε άλλα μέλη της ζώνης του ευρώ, ή στις θυγατρικές ξένες τράπεζες στην Ιταλία, σύμφωνα με τραπεζίτες.

Ένα άλλο σημάδι του στελέχους μπορούν να βρεθούν στη ζήτηση για € 500 λογαριασμούς. Αυτά είναι πολύ μεγάλα για τις καθημερινές συναλλαγές και χρησιμοποιούνται κυρίως για το στρώμα-γέμισμα ή το ξέπλυμα χρήματος, λένε οι τραπεζίτες. Η ζήτηση για αυτά αυξήθηκαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, και έχει σημειώσει και πάλι τους τελευταίους μήνες (βλ. Διάγραμμα 2).

Ανησυχητικό, επίσης, είναι σημάδια ότι οι εταιρείες σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο διάλυσης της ζώνης του ευρώ. Ένας δικηγόρος του Λονδίνου λέει ότι έχει κατακλυστεί από αιτήματα από τους πελάτες να αναρωτηθεί για την ισχύ των συμβάσεων.«Υπάρχει μια συμβατική υποχρέωση να καταβάλει την πληρωμή σε ευρώ», λέει. "Οι άνθρωποι ρωτούν τι θα συμβεί αν δεν θα υπάρχει ένα ευρώ."

πηγη.http://www.economist.com/node/21538195?fsrc=scn/tw/te/ar/rushingfortheexits

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου