Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ,τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.!!!

Υπό πίεση παραμένουν και τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα τόσο στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους -και στην προειδοποίηση της Moody’s προς τη Γαλλία- όσο και στη δυστοκία στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού...

Γαλλικά δημοσιεύματα κάνουν σήμερα λόγο γιαπροειδοποίηση της Moody’s προς τη Γαλλία, με αφορμή την άνοδο του κόστους δανεισμού της χώρας. Όπως επισημαίνει ο οίκος, η διατήρηση του κόστους δανεισμού σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να μεγεθύνει τις δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γαλλική οικονομία και να επιφέρει υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας.

Στο μεταξύ, στις ΗΠΑ, μετά την απόρριψη την Παρασκευή από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της τροπολογίας που μέσω του Συντάγματος θα υποχρέωνε το Κογκρέσο να καταρτίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ένα νέο «επεισόδιο» φαίνεται να προστίθεται στο «σίριαλ» του αμερικανικού χρέους.

Η επιτροπή έχει προθεσμία έως την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, για να καταθέσει την πρότασή της για εξοικονόμηση 1,2 τρισ. δολ. την επόμενη δεκαετία, ωστόσο ξένα δημοσιεύματα κάνουν σήμερα λόγο για ασυμφωνία εντός της επιτροπής και πιθανή αποτυχία που θα οδηγήσει σε αυτόματης φύσης περικοπές σε όλο το εύρος των κρατικών δαπανών.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο βρετανικός FTSE100 υποχωρεί 2,11% στις 5.249,79 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 υποχρεώνεται σε απώλειες 2,58% και κάτω στις 2.919,67 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες 2,93% στις 5.630,31 μονάδες.

Με απώλειες περί του 2% κινούνται οι δείκτες και στην Ισπανία και την Ελβετία, ενώ σε Ολλανδία και Βέλγιο αγγίζουν το 2,3%. Για τον ιταλικό FTSE MIB οι απώλειες διαμορφώνονται σε 2,87%.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου