Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΝΟ ΧΡΕΗ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣ!!!

Άμεση η ανταπόκριση της Πολιτείας για την εξυπηρέτηση των Μουσουλμάνων

Την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας για την εξυπηρέτηση των Μουσουλμάνων που ζουν στην Αθήνα έτσι ώστε να εορτάσουν, χθες Κυριακή, χωρίς προβλήματα, την ιδιαίτερα σημαντική ημέρα της "Θυσίας του Αβραάμ", σημειώνει σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.

"Παρά το βάρος της οξύτατης πολιτικής κρίσης, οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους λειτούργησαν άψογα και, σε πνεύμα στενής συνεργασίας, διαχειρίστηκαν το όλο ζήτημα επιτυχώς", τονίζει ο κ.Καλαντζής και επισημαίνει πως ο Ελληνικός λαός, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την οικονομική κρίση, "δεν έψαξε να βρει ενόχους σε ομάδες πληθυσμού που έχουν θρησκευτικές διαφορές με την πλειοψηφία. Δεν κατηγόρησε τους μετανάστες. Δεν δαιμονοποίησε κανέναν".

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργου Καλαντζή:

Πέρυσι ορισμένοι μουσουλμάνοι μετέτρεψαν πλατείες σε χώρους προσευχής με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντάσεις, επεισόδια αλλά και να δοθεί μια εντελώς λανθασμένη εικόνα και για τους ίδιους και, κυρίως, για την ελληνική κοινωνία. Πριν από λίγους μήνες, τον Αύγουστο, η ελληνική Πολιτεία έθεσε, συντεταγμένα και αποφασιστικά, τις κόκκινες γραμμές της επιβάλλοντας την απαγόρευση τέλεσης προσευχών σε πλατείες. Συγχρόνως, όμως, προσέφερε και τις εναλλακτικές λύσεις που εξασφάλισαν αξιοπρεπείς όρους για την τέλεση της προσευχής για την λύση της Νηστείας του Ραμαζανίου. Λίγο αργότερα έκανε και το επόμενο βήμα, όταν η ελληνική Βουλή με μια πρωτοφανή πλειοψηφία μέσα σε κλίμα εθνικής συναίνεσης, ενέκρινε την τροποποίηση του νόμου για την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα με την οποία μείωσε τον απαιτούμενο χρόνο κατασκευής του αλλά και το κόστος.

Τον Αύγουστο, το ζήτημα της προσευχής των μουσουλμάνων απασχόλησε τα μέσα ενημέρωσης και προκάλεσε συζητήσεις, ακόμα και κάποιες αντιδράσεις. Χθες το ζήτημα αυτό πέρασε εντελώς απαρατήρητο, ούτε καν ως έκτη είδηση.

Την Κυριακή 06/11/2011, οι μουσουλμάνοι που βρίσκονται στην Αθήνα, τέλεσαν την ιδιαίτερα σημαντική προσευχή για την Θυσία του Αβραάμ. Η συμμετοχή τους ήταν μεγαλύτερη από ότι τον Αύγουστο.

Παρά το βάρος της οξύτατης πολιτικής κρίσης, οι υπηρεσίες του ελληνικού κράτους λειτούργησαν άψογα και, σε πνεύμα στενής συνεργασίας, διαχειρίστηκαν το όλο ζήτημα επιτυχώς. Εκτός από χώρους στο ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ διατέθηκαν, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, χώροι και σε διάφορους Δήμους στο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας.
Τα πρώτα βήματα μιας διαφορετικής πολιτικής για τις θρησκευτικές μειονότητες της χώρας μας έχουν γίνει με επιτυχία. Αποτελούν ένα κεκτημένο.

Με την ευκαιρία αυτή, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και τα κοινωνικά προβλήματα που αυτή δημιουργεί, ο ελληνικός λαός δεν έκανε το θανάσιμο λάθος που έχουν κάνει άλλοι. Δεν έψαξε να βρει ενόχους σε ομάδες πληθυσμού που έχουν θρησκευτικές διαφορές με την πλειοψηφία. Δεν κατηγόρησε τους μετανάστες. Δεν δαιμονοποίησε κανέναν. Ακόμα και μέσα σε τόσο δύσκολες καταστάσεις, ο ελληνικός λαός εξακολουθεί να δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα ανοχής, δημοκρατίας, υπευθυνότητας και συνύπαρξης. Και αυτή είναι η ελπίδα μας.
Μετα εχουν παραπονο που τους λεμε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ.

ΔΙΑΩΣΤΕ ΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου