Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Θα εκταμιευθεί η 6η δόση;;;Εγω λεω πως ΟΧΙ.

Χωρίς τη στήριξη των δεσμεύσεων της Ελλάδας από τα πολιτικά κόμματα που σχηματίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα αποδεσμευτεί η έκτη δόση του δανείου, προειδοποίησε ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.

Ο ίδιος ζητά να έχει στα χέρια του τη γραπτή δέσμευση της Ελλάδας πριν από το Eurogroup της 29ης Νοεμβρίου και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την καταβολή της δόσης. Όπως είπε, αναμένει σχετική επιστολή από τον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και την κοινή δέσμευση των ηγετών των πολιτικών κομμάτων. Για τον Λουκά Παπαδήμο ανέφερε ειδικότερα πως είναι προσηλωμένος στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

Την ελπίδα ότι οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων "θα επιτελέσουν το καθήκον τους" ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας, εξέφρασε ο Λουκάς Παπαδήμος και τόνισε με τη σειρά του την ανάκγη οι γραπτές δεσμεύσεις να δοθούν πριν από την 29η Νοεμβρίου.

"Θα πρέπει να δοθεί η επιστολή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αποδέσμευσης της έκτης δόσης", δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν έχει επιτευχθεί συμβιβασμός.

Ο ίδιος έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την οριστικοποίηση του δεύτερου ελληνικού προγράμματος αλλά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων (PSI).

Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος ξεκαθάρισε πως δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διενέργεια εκλογών στην Ελλάδα για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, εκλεγμένης από το λαό.

Ο Juncker αναφέρθηκε και στην Ιταλία, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχουν ακόμη ενδείξεις πως η χώρα θα ζητήσει τη στήριξη της Ευρώπης. Για τη Γαλλία είπε πως μια υποβάθμιση δεν θα ήταν δικαιολογημένη.

Αναφορικά με την ιδέα έκδοσης ευρω-ομολόγων, ο επικεφαλής του Eurogroup επεσήμανε πως δεν θα προσφέρει άμεση "θεραπεία", αλλά παρουσιάζει πολλά θετικά. Αντίστοιχα, ο κ. Παπαδήμος δήλωσε πως τα ομόλογα θα μπορούσαν να αποτελέσουν λύση, αλλά όχι πανάκεια.

Αύριο η Κομισιόν σχεδιάζει να ανακοινώσει διευρυμένες προτάσεις για την εμβάθυνση της κοινής οικονομικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη. Οι προτάσεις θα περιλαμβάνουν την εισαγωγή διαφορετικών τύπων ευρω-ομολόγων, τα οποία η Κομισιόν πλέον αποκαλεί Ομόλογα Σταθερότητας. Η Γερμανία έχει μέχρι σήμερα απορρίψει την ιδέα κοινών ευρω-ομολόγων.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου