Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Το πρώτο 100% αυτόνομο ενεργειακά κτίριο,ειναι γεγονος.!!!

Το όραμα ενός 100% αυτόνομου ενεργειακά κτιρίου το οποίο αξιοποιεί το υδρογόνο για να αποθηκεύσει καθαρή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές αποτελεί πλέον απτή πραγματικότητα. Και δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο μακρινό πανεπιστήμιο της Αμερικής ή της Γερμανίας αλλά στο Βιοτεχνικό Πάρκο Λαυρίου από ερευνητική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Πλέον έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία όλα τα συστήματα που θα επιτρέψουν αυτό το κτίριο 500 τετραγωνικών μέτρων να κόψει οριστικά την σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Το υδρογόνο που αποθηκεύεται μπορεί να τροφοδοτήσει το κτίριο με ρεύμα για 5 μέρες μέσω αυτής μίας κυψέλης καυσίμου. Επίσης σε παγκόσμια πρωτιά γίνεται άμεση καύση του αέριου σε ειδικό καυστήρα.

Για να έχει το κτίριο πλήρη αυτονομία σε ηλεκτρισμό αλλά και θέρμανση χρειαζόταν έναν καυστήρα που καιει υδρογόνο. Μέχρι στιγμής όμως στον κόσμο δεν υπήρχε τέτοιο μηχάνημα. Για αυτό συγκεκριμένα το προτζέκτ, Ιταλική εταιρία ανέπτυξε αυτό το μηχάνημα το οποίο καιει υδρογόνο με μεγάλη αποδοτικότητα.

Η παραγωγή και υδρογόνου από την ηλεκτρόλυση νερού θεωρείται λύση στο πρόβλημα αποθήκευσης της ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Ωστόσο, είναι οι πρώτη φορά που όλες αυτές οι τεχνολογίες, συνδυασμένες, σε ένα ολοκληρωμένό υβριδικό σύστημα , λειτουργού και μάλιστα με αναπτυγμένα συστήματα ελέγχου και ασφάλειας.

Η ΕΕ βλέπει ότι το υδρογόνο θα μπορούσε να είναι μια σημαντική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας. Για αυτό έχει επενδύσει πάρα πολύ σε αυτό το έργο, το οποίο γίνεται κτίριο αναφοράς για την χρήση ηλιακής αιολικής ενέργειας σε συνδυασμό με υδρογόνο.

Η Ελλάδα έχει άφθονο ήλιο, αέρα και νερό. Τώρα μπορεί να αποκτήσει την τεχνογνωσία για να εκμεταλλευτεί αυτά τα στοιχεία και να αναπτύξει μια οικονομία υδρογόνου που θα μπορεί κατά προτεραιότητα να εγκατασταθεί και να αυτονόμηση απομονωμένα νησιά και κοινότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου