Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

«Όχι σε δημοψήφισμα» ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ.!!!(ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ)

Βενιζέλος: «Όχι σε δημοψήφισμα» για την Εθνική μας Κυριαρχία

Βενιζέλος: «Όχι σε δημοψήφισμα» για την Εθνική μας Κυριαρχία

Μήνυμα σε κυβερνητικά στελέχη που ίσως επεξεργάζονται σχέδια για να τεθεί η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου σε δημοψήφισμα στέλνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε μακροσκελές άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ, ο κ. Βενιζέλος διερωτάται ποιές θα ήταν οι επιπτώσεις μιας αρνητικής ψήφου για το μέλλον της χώρας. Τονίζει δε, ότι τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να συμφωνήσουν προκαταβολικά ότι δεσμεύονται για τις αποφάσεις της ΕΕ, πριν προχωρήσει η χώρα σε εκλογές. Αναφερόμενος στην επεισοδιακή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, υποστηρίζει ότι η ελληνική κοινωνία «απαντά με λάθος τρόπο σε λάθος ερωτήματα», ενώ υπογραμμίζει ότι η χώρα πρέπει να οργανωθεί και πάλι εκ του μηδενός.

Τι να απαντήσει κανείς; Ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις από ένα ΟΧΙ; Η Εθνική μας Ανεξαρτησίακύριε Υπουργέ! Εκείνη που είπατε ότι δεν κινδυνεύει αλλά σας διέψευσε ο κύριος Σόιμπλε (εδώ).
Ωστόσο, αυτό που δεν καταλαβαίνουμε με την καμία είναι η «λογική» σας! Δημοψηφίσματα και εκλογές κάνετε μόνο εάν μπορείτε να κερδίσετε; Αυτή είναι η αντίληψή σας για τη Δημοκρατία; Είστε μεγάλοι δημοκράτες…

Ο Σόιμπλε διαψεύδει Παπανδρέου και θέτει θέμα εθνικής κυριαρχίας

Ο Σόιμπλε διαψεύδει Παπανδρέου και θέτει θέμα εθνικής κυριαρχίας

Γύρισαν από τις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα και μας έλεγαν ότι δεν τίθεται θέμα παράδοσης εθνικής κυριαρχίας.
Τόσο ο Βενιζέλος, όσο και ο Παπανδρέου.

Μα για μια ακόμη φορά διαψεύστηκαν. Για μια ακόμη φορά βγαίνουν ψεύτες!

Μόλις τέσσερα εικοσιτετράωρα μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέτει θέμα παράδοσης «μέρους της εθνικής κυριαρχίας» της Ελλάδας.

Στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της Welt, την οποία βγάζει στη φόρα το protothema.gr, o κύριος Σόιμπλε τονίζει πως η περίπτωση της Ελλάδας ήταν και θα είναι μοναδική για την Ευρωζώνη, η λύση του «κουρέματος» που προκρίθηκε δεν πρόκειται να επαναληφθεί, κυρίως γιατί τα «ανταλλάγματα» που ζητούνται είναι αυστηρά και εν μέρει θα απαιτήσουν την«παράδοση από την Ελλάδα μέρους της εθνικής της κυριαρχίας, στο βαθμό που η οικονομία της και οι πολιτικές της επιλογές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την εποπτεία των δανειστών της».

Χαρακτηριστική η αποστροφή του λόγου του κυρίου Σόιμπλε όπου εκτιμά πως «καμία άλλη χώρα δεν θα ήθελε να υποστεί αυτά που είναι αναγκασμένη να πράξει η Ελλάδα»!!!

Κι όλα αυτά ενώ πληθαίνουν οι ενστάσεις κορυφαίων αναλυτών – παρεμπιπτόντως οι Γερμανοί πρώτοι απ’ όλους – αναφορικά με την … αναποτελεσματικότητα ΚΑΙ των αποφάσεων της τελευταίας Συνόδου Κορυφής. Αίφνης ο εκ των συμβούλων του ίδιου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Ντ. Φουστ δηλώνει πως οι αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είναι ανεπαρκείς, πως η λύση που βρέθηκε για την Ελλάδα δεν είναι οριστική και προβλέπει ότι θα υπάρξει ανάγκη στο μέλλον είτε για νέο κούρεμα, είτε για περαιτέρω δανεισμό της Ελλάδας.

Την εκτίμηση ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξες οι … εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα επανέλαβε ΚΑΙ ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ. Ο χερ Ράιχενμπαχ εκτιμά ότι στο καλύτερο δυνατό σενάριο θα χρειαστούν δύο ή τρία χρόνια για να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της ανάπτυξης.

Αυτές οι προβλέψεις είναι εξαιρετικά ήπιες σε σχέση με τις δηλώσεις του γνωστού και μη εξαιρετέου οικονομολόγου Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ινστιτούτου ΙFO του Μονάχου. Ο οποίος, σε συνέντευξη στη Münchner Merkur, δηλώνει πως οι αποφάσεις για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους είναι απαράδεκτες και επαναλαμβάνει τη γνωστή θέση του περί ανάγκης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη γιατί αυτή είναι – κατά την άποψή του – η μόνη διέξοδος της Ελλάδας για να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

Έντονα επικριτικός εμφανίζεται τέλος και ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος, αυτή τη φορά ψέγοντας τους ηγέτες της Ευρωζώνης γιατί «δεν ξέρουν να χειρίζονται τις αγορές , άργησαν ξανά και δεδομένης της δυναμικής της κρίσης έκαναν λίγα για ακόμη μια φορά».

Σύμφωνα με τον ίδιο η Σύνοδος της 26ης Οκτωβρίου δίνει μόνο προσωρινή ανακούφιση για τη χώρα και για τις αγορές. Επεσήμανε πως το ελληνικό χρέος παραμένει πολύ μεγάλο και εξακολουθεί να αυξάνεται και ότι η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει και τέλος τόνισε πως«εάν η ύφεση της ελληνικής οικονομίας δεν θα αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές και εντάσεις στην Ελλάδα»!


ΠΗΓΗ.http://www.tsantiri.gr

1 σχόλιο:

aperigraftos είπε...

ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ;

Δημοσίευση σχολίου