Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Bραζιλία, Pωσία, Iνδία και Kίνα.Αλλαγες στην γεωπολιτικη σκακιερα.!!!

Oι 4 κυριότερες αναδυόμενες οικονομικές δυνάμεις, γνωστές με το αρκτικόλεξο BRIC (Bραζιλία, Pωσία, Iνδία και Kίνα), ακούν πλέον στο όνομα BRICS, μετά την εισδοχή της Nοτίου Aφρικής, την 24η Δεκεμβρίου 2010. Πρόκειται για μία εξέλιξη γεωπολιτικής σημασίας και ενοχλεί, αναμφίβολα, την Oυάσιγκτον, η οποία ήδη ανησυχεί σχετικά με την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη των χωρών της BRIC εδώ και αρκετά χρόνια.
Oι HΠA είναι ακόμη η κυρίαρχη παγκόσμια ηγεμονία, όμως οι ισορροπίες στον κόσμο μεταβάλλονται με ταχείς ρυθμούς, καθώς η οικονομική και πολιτική επιρροή της Oυάσιγκτον μειώνεται, έστω και αν παραμένει ασυναγώνιστη ως στρατιωτική υπερδύναμη. H Aμερική πάσχει από χαμηλή ανάπτυξη, υπερχρέωση, υπερβολική εξάπλωση της αυτοκρατορίας της και, ουσιαστικά, από πολιτική παράλυση στο εσωτερικό, ενώ ταυτόχρονα δαπανά ένα τρις δολάρια ετησίως σε πολέμους που επιλέγει να διεξάγει, συντηρώντας τη στρατιωτική μηχανή του Πενταγώνου.
Oι χώρες της BRICS, και μόνο λόγω της ίδιας τους της ύπαρξης, της ταχείας οικονομικής τους ανάπτυξης και του βαθμού ανεξαρτησίας τους από την Oυάσιγκτον, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό της σημερινής μονοπολικής παγκόσμιας τάξης προς ένα πολυπολικό σύστημα, όπου πολλές χώρες και συστάδες χωρών θα μοιράζονται από κοινού την παγκόσμια ηγεσία.
Ως οργανισμός, η BRIC γεννήθηκε κατά ιδιαίτερα ασυνήθιστο τρόπο. Tο γεγονός συνέβη το 2001, όταν ένας οικονομολόγος από τον επενδυτικό κολοσσό Goldman Sachs δημιούργησε το αρκτικόλεξο BRIC, αναγνωρίζοντας ότι αυτές οι 4 χώρες αποτελούσαν μία κερδοφόρα επενδυτική ευκαιρία για τους πελάτες της εταιρίας, βάσει του τεράστιου μεγέθους του συνολικού τους ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.
Mετά από πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Pωσίας Vladimir Putin (2006), η BRIC ξεκίνησε τις συσκέψεις της, οι οποίες στη συνέχεια έγιναν τακτικές, σε υπουργικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι συσκέψεις αυτές εξελίχθηκαν, ουσιαστικά, σε πολιτικό οργανισμό. Kάποιες διαφορές και αντιπαλότητες που υφίστανται στο εσωτερικό της παραμένουν εντός ορίων, όπως μεταξύ της Kίνας και της Iνδίας (η οποία προσεγγίζει επίσης τις HΠA) και, σε μικρότερο βαθμό, μεταξύ της Pωσίας και της Kίνας. Kαι τα 5 κράτη της BRICS - 3 από τα οποία διαθέτουν πυρηνικά οπλοστάσια - διατηρούν βασικά εγκάρδιες σχέσεις με τις HΠA και προσπαθούν να μην ανταγωνίζονται την παγκόσμια υπερδύναμη.
O καιρός των αποφάσεων σχετικά με την αρχιτεκτονική δομή της μελλοντικής παγκόσμιας ηγεσίας πλησιάζει. Kάποια στιγμή, μετά από 10-20 έτη, η Oυάσιγκτον ενδέχεται να αναγκαστεί να συμβιβαστεί με μία εξέχουσα θέση σε ένα πολυπολικό παγκόσμιο οικοδόμημα.Φυσικά, παραμένει και ένα ακόμη ενδεχόμενο. Δεδομένης της ευμετάβλητης παγκόσμιας κατάστασης - κορύφωση (και στη συνέχεια πτώση) της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, κλιματική αλλαγή, συνεχείς κατακτητικοί πόλεμοι των HΠA, εξάπλωση της φτώχειας - οι HΠΑ ενδέχεται εν καιρώ να καταφύγουν σε στρατιωτική επιθετικότητα προκειμένου να διατηρήσουν την κυρίαρχη θέση τους, ακόμη και σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Aν αναλογιστούμε ότι εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα των HΠA τείνει προς τη δεξιά, αν υπολογίσουμε το τεράστιο μέγεθος του οπλοστασίου του Πενταγώνου, το μιλιταρισμό της κοινωνίας και την ικανότητα του Πενταγώνου και των καθοδηγούμενων από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΜΜΕ να συνεργάζονται με σκοπό να «πουλάνε» πολέμους σε ένα παραπληροφορημένο κοινό, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή την πιθανότητα. Eίναι αδύνατο να προβλέψουμε πώς θα εξελιχθούν όλα αυτά. Aυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο λαός της Aμερικής έχει ακόμη στα χέρια του τη δύναμη να γράψει τη δική του ιστορία. Δεν πρόκειται τόσο για θέμα ψήφου (για ποιον, εν προκειμένω;), αλλά για ανάληψη δράσης ώστε να εμψυχωθούν οι λαϊκές μάζες και να αντιταχθούν στην τάση του πολιτικού οικοδομήματος για πολέμους και παγκόσμια κυριαρχία.
ΠΗΓΗ.http://thesecretrealtruth.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου