Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011

Η Συνέντευξη του Δ. Καζάκη στο ΚΟΣΜΟΣ TV.ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ *Ε.ΠΑ.Μ*


Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που παραχώρησε στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ στη Ρόδο, ο οικονομολόγος - αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, αναφέρεται στο πώς έφθασε εδώ η Ελληνική οικονομία, πώς ανατάσσεται, κατά πόσο η επιστροφή στο....
εθνικό νόμισμα αποτελεί λύση εξόδου από την κρίση, ποιοι ανέλαβαν να εκτελέσουν οργανωμένο σχέδιο εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας μέσω του ξεπουλήματος της χώρας στους δανειστές της κ.α.

Για τον κ. Καζάκη η κρίση χρέους ξεκίνησε όταν η χώρα μπήκε στην ΟΝΕ και ήταν θέμα χρόνου να ξεσπάσει.
Όσες προσπάθειες κι αν γίνουν, είπε, όσα Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα κι αν ψηφιστούν, όσα δάνεια κι αν πάρει η χώρα, δεν πρόκειται να γλυτώσει τη χρεοκοπία, εφ’ όσον παραμένει στο ευρώ.
Η μόνη λύση εξόδου από την κρίση είναι η μη αναγνώριση του χρέους κι η διαγραφή του, παράλληλα με την ανάταξη της οικονομίας μέσω της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα της χώρας.
Μάλιστα ανέλυσε βήμα - βήμα με ποιο τρόπο θα γίνει κατά το δυνατόν ομαλά η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, ώστε οι πολίτες να προσαρμοσθούν με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στις νέες συνθήκες και σημείωσε ότι παρά την καταστροφολογία περί επιστροφής στη δραχμή, «δεν υπάρχει χώρα που να επέστρεψε στο νόμισμά της και να έχει καταστραφεί».

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε «καθεστώς δουλοπαροικίας χρέους», το οποίο μάλιστα τιμωρείται και γι αυτό απαιτείται, εκτός από την διαγραφή του χρέους και την επαναφορά του εθνικού νομίσματος, η ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της πραγματικής δημοκρατίας. Προϋπόθεση γι αυτό είναι η ανατροπή του σημερινού πολιτικού συστήματος που θα προκληθεί από την ίδια την κοινωνία, η οποία πρέπει να αντιληφθεί τη δύναμή της, μέσα από την οργάνωση και τη συντονισμένη δράση.

Ο κ. Καζάκης είπε ότι η χώρα έχει επί της ουσίας χρεοκοπήσει και ότι επίσημα η πτώχευση θα κηρυχθεί μόλις ξεπουληθεί η δημόσια και ιδιωτική περιουσίας της και γενικότερα όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά στο Αιγαίο και στα σχέδια που εξυφαίνονται για τα νησιά αλλά και στο πρόγραμμα από μεγαλοεπιχειρηματίες Έλληνες, Τούρκους και Ισραηλινούς για ενιαία οικονομική ζώνη που θα συμπεριλαμβάνει τουρκικά παράλια και Δωδεκάνησα, σύμφωνα μάλιστα και με δημοσιεύματα του Αμερικανικού Τύπου.

Για την ανάταξη της οικονομίας απαιτείται και μόνον
α) εθνικό νόμισμα αφού για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνεται το ευρώ
β) διαγραφή χρέους

Ετοιμαστείτε για μαλακό νόμισμα
Στο ερώτημα αν βλέπει να καθιερώνεται για την Ελλάδα ή και τις άλλες χώρες του νότου ένα δεύτερο - μαλακό νόμισμα (γιούρο-λάϊτ), ο κ. Καζάκης είπε ότι είναι πολύ πιθανόν σύντομα να ξυπνήσουμε ένα πρωί με τέτοιο νόμισμα.

Για την κίνηση των υπερχρεωμένων στον ΟΗΕ
Ερωτηθείς για την κίνηση υπερχρεωμένων χωρών του πλανήτη να προσφύγουν στον ΟΗΕ για ευνοϊκό ψήφισμα υπέρ αυτών, απάντησε καταφατικά αμφιβάλλοντας όμως για την στάση της Ελλάδας που ως υπερχρεωμένη χώρα θα έπρεπε να είναι υπέρ μιας τέτοιας κίνησης και εκτίμησε ότι θα καταψηφίσει την κίνηση αυτή όπως θα πράξει η Γερμανία κ.α. ισχυρές χώρες!!!

Για το δημοψήφισμα
Αναφορικά με το δημοψήφισμα πιστεύει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν θα προχωρήσει γιατί όποιο κι αν είναι το ερωτηματολόγιο, ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει αντίθετα.

Αυτός ο Τύπος
Αρκετές φορές αναφερόμενος στον πρωθυπουργό έλεγε δεικτικά "αυτός ο τύπος" και ερωτηθείς σχετικά απάντησε ότι, "αυτός ο τύπος" είναι περιορισμένης κοινωνικής και δημοκρατικής ευαισθησίας, αποκαλύπτοντας ότι στο κρίσιμο εξάωρο ακυβερνησίας της χώρας, αυτός πήγε στο Καστρί για να αγοράσει ποδήλατο!!

Χημικά από το Ισραήλ
Αποκάλυψε ότι, οι τεράστιες ποσότητες χημικών που ερρίφθησαν στην Αθήνα ήταν του Ισραηλινού στρατού και τις έφεραν από το Ισραήλ.

Καθεστώς πεονίας
Οι διεθνείς τοκογλύφοι και δανειστές δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλουν αυτό το καθεστώς πεονίας πάνω σε μια χώρα και στον λαό της με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τον ιστορικό Τζέιμς Ράσσελ, «ανάμεσα στους δυο πόλους της δουλείας και της ελεύθερης εργασίας υπάρχουν ενδιάμεσοι τύποι ανελεύθερης εργασίας – δουλοπαροικία, πεονία, καταναγκαστική εργασία.

Δείτε τη συνέντευξη του κ. Καζάκη στους δημοσιογράφους Κλεάνθη Λοΐζο και Ρένα Διακίδη που σίγουρα θα σας προβληματίσει, για αλήθειες που δυστυχώς δεν ακούγονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου