Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ ΟΙ ΔΑΝΟΙ

Το ‘παν και το ‘καναν οι Δανοί οι οποίοι παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής κοινότητας και κυρίως τςη Γερμανίας, επανέφεραν...
τους τελωνειακούς ελέγχους στα μεθοριακά περάσματα στα σύνορα με τη Γερμανία, καθώς και στα λιμάνια για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Σουηδία.

Με τον τρόπο αυτό οι Δανοί «παγώνουν» τη συνθήκη του Σένγκεν, οι χώρες- μέλη της οποίας απαγορεύεται να αποκαταστήσουν τα εσωτερικά σύνορα, παρά μόνο σε συγκεκριμένα σημεία και για λόγους που συνδέονται με τη δημόσια τάξη.

Οι τελωνειακοί έλεγχοι επιτρέπονται, αλλά μέσα σε μια συνοριακή ζώνη 20 χιλιομέτρων και με τυχαίο τρόπο, ενώ οι μόνιμοι έλεγχοι απαγορεύονται.

Η Δανία αποφάσισε να αποκαταστήσει την Τρίτη τους τελωνειακούς ελέγχους παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η απόφασή της για την ελεύθερη κυκλοφορία στην Ευρώπη.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει από τις αρχές της Δανίας να σεβαστούν την ελεύθερη κυκλοφορία και λογαριάζει να βεβαιωθεί ότι το πράττουν παρακολουθώντας πολύ αυστηρά επιτόπου την αποκατάσταση των εν λόγω ελέγχων.

«Η Επιτροπή ενημερώθηκε για την ανάπτυξη από σήμερα τελωνειακών που θα έχουν ως αποστολή να πραγματοποιούν συγκεκριμένους ελέγχους βασισμένους σε μια ανάλυση κινδύνου», δήλωσε ο Μικέλε Τσερκόνε, εκπρόσωπος της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ.

«Η Επιτροπή θα παρακολουθήσει πολύ αυστηρά την εφαρμογή αυτής της πρώτης φάσης και θα ελέγχει επιτόπου για να είναι σίγουρη ότι η ευρωπαϊκή νομοθεσία γίνεται σεβαστή», διευκρίνισε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Η Δανία διαβεβαίωσε την Επιτροπή ότι δεν έχει πρόθεση να μην σεβαστεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία», δήλωσε ο Μικέλε Τσερκόνε.

πηγη.http://sarotiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου