Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Δεν έχει ξεφύγει από τον κίνδυνο χρεοκοπίας η Ελλάδα - Πωλητές σήμερα στις τράπεζες Deutsche, Citigroup και Credit Suisse, στηρίζει η Goldman Sachs –


Διάχυτη είναι η ανησυχία για την πορεία της χώρας. Η προσπάθεια αντίδρασης που επιχειρήθηκε προσφάτως ατόνησε και πλέον η αγορά επανήλθε στην γνώριμη της εικόνα.... απαξίωση.
Η Ελλάδα δεν έχει διασωθεί ακόμη ούτε το νέο δάνειο που θα χορηγηθεί ή το σχέδιο επιμήκυνσης μέρος του παλαιού χρέους μπορεί να απεγκλωβίσουν από την παγίδα χρεοκοπίας την Ελλάδα.
Ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα κυριαρχεί στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αλλά και στα ομόλογα.
Μετά το εντυπωσιακό ριμπάουντ της αγοράς την προηγούμενη εβδομάδα στην προσδοκία του νέου δανείου ή της επιλεκτικής επιμήκυνσης του παλαιού χρέους ο προβληματισμός και οι αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει τελικά η χώρα αρχίζουν να εμφανίζονται εκ νέου στο προσκήνιο.
Όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται σε φαύλο κύκλο δανεισμού, όλοι συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση αρχίζει να καθίσταται ακόμη πιο θολή και όλοι κατανοούν ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει πολύ λιγότερα από αυτά που είχε εξαγγείλει και δεσμευτεί ότι θα υλοποιήσει.
Το νέο δάνειο δεν είναι επιβράβευση πολιτικής αλλά επιχείρηση της ΕΕ να διασώσει τα χρήματα που έχει καταβάλλει στην Ελλάδα αλλά και να αποτρέψει ένα ντόμινο παρενεργειών με επίκεντρο την συνοχή της Ευρώπης.
Έτσι εξηγείται γιατί ατόνησε τόσο γρήγορα το ανοδικό ριμπάουντ της αγοράς και γιατί πλέον όλοι κατανοούν ότι η προσπάθεια ανόδου θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία.
Τα δύσκολα είναι εμπρός και όχι πίσω και η παράμετρος αυτή δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί.
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον το ΧΑ υποχώρησε σήμερα στις 1323 μονάδες κλείνοντας με πτώση -0,78%, τζίρο 62,79 εκατ ευρώ και όγκο 22 εκατ μετοχές.
Από τις τράπεζες η Εθνική στα 5,13 ευρώ με πτώση -2,29% και αποτίμηση στα 4,90 δις ευρώ.
Η Alpha bank πτωτικά -0,57% στα 3,49 ευρώ και αποτίμηση 1,86 δις ευρώ.
Πτώση 2,05% για την Eurobank στα 3,35 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 1,85 δις ευρώ.
Η Marfin κινήθηκε σταθεροποιητικά στα 0,68 ευρώ και αποτίμηση 1,09 δις ευρώ.
Η ΑΤΕ μετά την μεγάλη πτώση 24% της Παρασκευής σήμερα αντέδρασε ανοδικά με κέρδη 10% στα 1,32 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 1,67 δις ευρώ.
Στον εικοσάρη ξεχωρίζουν πλην τραπεζών ο Τιτάνας με κέρδη 1,95% και τα ΕΛΠΕ με κέρδη 1,01% αλλά και η Βιοχάλκο με κέρδη 2,96%.
Η συμπεριφορά των ξένων είναι αξιοσημείωτη πάντως.
Το πρώτο στοιχείο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι αυτοί που έχτισαν θέσεις την προηγούμενη Παρασκευή όπως η Goldman Sachs π.χ. περίπου 1 εκατ μετοχές στην Εθνική δεν έχουν πωλήσει ακόμη τουλάχιστον.
Σήμερα οι κινήσεις των ξένων πιο μετρημένες αν και κατά βάση καταγράφονται λελογισμένες πωλήσεις.
Στην Εθνική 300 χιλ από την Citigroup και 150 χιλ από την Cheuvreux.
Στην Alpha 130 χιλ από την Citigroup και 100 χιλ από την Deutsche bank.
Στην Eurobank 200 χιλ μετοχές από την Credit Suisse.
Στην Πειραιώς 180 χιλ μετοχές από την Citigroup.


Θολό τοπίο στα ομόλογα


Τα CDS ενώ είχαν κλείσει στο άνοιγμα νωρίς το πρωί εκ νέου κινούνται ανοδικά στις 1440 μονάδες βάσης.

Ανοδικά και στην Πορτογαλία 690 μ.β. και Ιρλανδία 660 μονάδες βάσης.
Στην Ισπανία τα 5ετή CDS στις 244 μ.β. και στην Ιταλία 157 μονάδες βάσης.
Το spread στα ομόλογα στις 1276 μονάδες βάσης ελαφρώς πτωτικά σε σχέση με τις 1294 μονάδες βάσης που ήταν το κλείσιμο της Παρασκευής.
Το ευρώ το οποίο ανέκαμπτε προς την ζώνη των 1,4660 δολαρίων επανήλθε στα 1,46 δολάρια διατηρεί μεγάλο μέρος των αρχικών του κερδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου