Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2011

Αναγνώριση της Παλαιστίνης

Από τουλάχιστον 24 χώρες θα αναγνωριστεί ως το Σεπτέμβριο το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του Ιουνίου του 1967, δήλωσε χθες, Δευτέρα ο Ναμπίλ Σαάτ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ, που είναι το κόμμα του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.

«Εκατόν δεκαπέντε χώρες μας έχουν επισήμως αναγνωρίσει μέχρι στιγμής και πέντε αναμένεται ακόμη να το επιβεβαιώσουν, με τις οποίες θα ανέλθει σε 120 ο αριθμός τους», δήλωσε ο Σαάτ σε δημοσιογράφους στη Ραμάλα, στη Δυτική Όχθη.

«Όμως έχουμε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον 24 χώρες έχουν αποφασίσει να μας αναγνωρίσουν πριν από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Μας έχουν ενημερώσει και αναμένουμε αυτό να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, αρχίζοντας από την Αρμενία», προσέθεσε ο Σαάτ.

Ο πρόεδρος Αμπάς επιβεβαίωσε επισήμως την Κυριακή ότι οι Παλαιστίνιοι είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν από τον ΟΗΕ το Σεπτέμβριο την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ελπίζουν ότι η πρότασή τους θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων των 192 χωρών μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την προσεχή σύνοδό της το Σεπτέμβριο.

πηγη.http://www.tsantiri.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου