Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

Προετοιμασία για δημοψήφισμα ζήτησε ο Παπανδρέου.ΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;;; ΕΓΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ.

Μετά από εννέα ώρες και σαράντα λεπτά, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ της Δευτέρας, η μαραθώνια συνεδρίαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου και μέσα σε διαπληκτισμούς και διαφωνίες, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων για διαρθρωτικές αλλαγές μεγάλης σημασίας και πήρε τα πρώτα όχι από την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών, εξέφρασε την αντίθεση της στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τάχθηκε κατά της μείωσης του αφορολόγητου και των απολύσεων στο δημόσιο, ενώ είπε όχι στον πρωθυπουργό στην οριζόντια μείωση σε χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους.

Η χρεοκοπία της χώρας έχει αποφευχθεί μέχρι σήμερα αλλά παραμένει ως «διακύβευμα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταξύ των θεσμικών αλλαγών που θα προωθηθούν από την κυβέρνηση να είναι και αυτός του δημοψηφίσματος, και ζήτησε από τον υπουργό εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να φέρει τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Κάνοντας αυτοκριτική είπε πως «δεν καταφέραμε να φέρουμε άμεσα στην κοινωνία μια νέα αίσθηση δικαίου». Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, ενόψει του αυριανού ΚΤΕ και των συνεδριάσεων της επιτροπής οικονομικών της Βουλής, σημείωσε πως περιμένει να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση που δεν θα μένει στις αξιολογήσεις. Αρνούμενος την παρουσία επιτρόπων, σημείωσε «δεν δεχόμαστε και ποτέ δεν δεχθήκαμε αυτή τη λογική των Επιτρόπων».

Για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι περιμένει τη συναίνεση και των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας πως είναι ιστορικής σημασίας οι αποφάσεις και η στάση του καθενός. Μάλιστα, για πολλοστή φορά κάλεσε τα κόμματα της Βουλής να καλέσουν τη διαπραγμάτευση όλοι μαζί με όποιον τρόπο θέλουν, ακόμα και με κοινές ομάδες εργασίας, "όπως έχω ήδη προτείνει και έχουμε ήδη συζητήσει στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών".

Ο κ. Παπανδρέου δε τόνισε πως δεν θα δεχθεί μείωση των βασικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, είτε είναι οι επίτροποι, είτε η ψήφος είτε οποιοσδήποτε άλλος τρόπος.

Όσον αφορά στο όριο των 180 ψήφων είπε ότι «δεν κάνουμε εκβιασμούς» ενώ σχολιάζοντας τις συγκεντρώσεις της πλατείας Συντάγματος, σημείωσε ότι δικαίως πολλοί αγανακτούν με όσα βιώνουν.

Νωρίτερα ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης -που αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης- σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε την πρόθεση του πρωθυπουργού να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και χαρακτήρισε την όλη συζήτηση ως «εκτεταμένη και εις βάθος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια ευρύτερη πολιτική τοποθέτηση που έκανε είπε πως ζούμε το τέλος της μεταπολίτευσης.
Πρώτος από το άτυπο υπουργικό συμβούλιο είχε αποχωρήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής, που εγκατέλειψε τη συνεδρίαση, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης, έκανε κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, «έκανε αυτοκριτική».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο κ. Παπουτσής τις χαρακτήρισε «δείγμα αναξιοπιστίας για μία χώρα», ενώ ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεν κινείται «στη γραμμή της παρελθοντολογίας».

Παράλληλα, ζήτησε «γρήγορα, σταθερά, αποφασιστικά βήματα», επειδή, όπως είπε, θεωρεί ότι αυτά κοιτάνε οι Ευρωπαίοι, ενώ εκτίμησε ότι η υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου