Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Η FOCUS απαντά στη μήνυση!


Απαντήσεις έδωσε μέσω της στήλης του ο εκδότης του γερμανικού περιοδικού Focus, Helmut Markwort, σχετικά με τη μήνυση που έχουν καταθέσει εις βάρος του περιοδικού Έλληνες δικηγόροι. «Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες.... Έξι Έλληνες δικηγόροι κατέθεσαν μήνυση εις βάρος του περιοδικού και
Η  FOCUS απαντά στη μήνυση!
άλλα 200 άτομα παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες, απαιτώντας αποζημίωση για ψυχική οδύνη. Η ανώτατη ποινή για αδικήματα προσβολής, δυσφήμισης και διασποράς ψευδών ειδήσεων, προβλέπει φυλάκιση δύο χρόνων με αναστολή.
Προσωπικά έχω την ευθύνη για το εξώφυλλο με τίτλο του περιοδικού και τον τίτλο, τα οποία εξόργισαν πολλούς Έλληνες. Το σατυρικό αυτό φωτομοντάζ που παραπέμπει στο στιλ του John Heartfield, προβλήθηκε από όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ελληνικά ΜΜΕ. Η χειρονομία αυτή και η σημαία –μανδύας, έκαναν πολλούς Έλληνες να ξεχειλήσουν από οργή και να απαντήσουν ιδιωτικά με αντίστοιχη σάτιρα. Περισσότεροι από 100 Έλληνες μου έστειλαν γράμματα με μονταρισμένες ή ζωγραφισμένες εικόνες που με παρομοίαζαν με τον Χίτλερ, κάτι που με ενόχλησε, αλλά φρόντισα να μην το συνεχίσω.
Στην Ελλάδα έχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά.
Δεν έχουμε ακούσει για κάποια δίωξη εναντίον του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος χαρακτήρισε «διεφθαρμένο» τον ελληνικό λαό.
Ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια ποινή, παρότι χαρακτήρισε ως «κοπρίτες» τους δημοσίους υπαλλήλους και «ακαμάτηδες» τους αγρότες.
Κανένας εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννου Παπαντωνίου, που εξαπάτησε την Ευρώπη με πλαστά στατιστικά στοιχεία και χαρακτήρισε τους Έλληνες «γενετικά φοροφυγάδες», σε δηλώσεις του στην αμερικανική τηλεόραση.
Με αφορμή όλα αυτά, κοιτάξαμε ξανά το εξώφυλλο του εν λόγω τεύχους και το βρήκαμε εύστοχο. Εν τω μεταξύ, η ελληνική οικονομία έχει επιδεινωθεί δραματικά από αυτό που γράφαμε τότε.
Εάν βέβαια κληθούμε από την ελληνική δικαιοσύνη, δε νομίζω να προβάλουμε αυτά τα επιχειρήματα. Δεν εμπιστεύομαι ούτε λίγο το ελληνικό σύστημα.
Αξιοπρεπείς «γνώστες» της ελληνικής πραγματικότητας μας τηλεφώνησαν και μας συμβούλευσαν να μην εμφανιστούμε σε καμία περίπτωση σε κάποια τέτοια δίκη στην Αθήνα. Κρίμα, οι Έλληνες θα χάσουν πολλούς καλοπροαίρετους τουρίστες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου