Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ.Η ΑΛΛΙΩΣ Η *ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ*


Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου της «φοροκάρτας», στην οποία θα καταγράφονται οι αποδείξεις δαπανών των φορολογούμενων για το κτίσιμο του αφορολόγητου αποδείξεων των 12.000 ευρώ.

Όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών η χρήση της φοροκάρτας θα είναι προαιρετική και δεν θα περιέχει κανένα προσωπικό στοιχείο των φορολογούμενων ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή ένσταση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Για τον κάθε φορολογούμενο θα προβλέπεται ότι θα μπορεί να ενεργοποιήσει το πολύ μέχρι 3 κάρτες, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του.

Η φοροκάρτα θα καταγράφει απευθείας όλες τις αγορές των φορολογούμενων και θα δίνει τη δυνατότητα στην εφορία να ελέγχει online τον τζίρο των επιχειρήσεων και τον ΦΠΑ που οφείλουν να αποδίδουν.

Διευκρινίζεται ότι η φοροκάρτα θα είναι ανώνυμη ενώ θα έχει τις διαστάσεις μια συνηθισμένης μαγνητικής πιστωτικής κάρτας. Είτε ο καταναλωτής πληρώνει για την αγορά ενός προϊόντος με μετρητά, είτε με πιστωτική - χρεωστική κάρτα, θα δίνει στον καταστηματάρχη την κάρτα του για να την περάσει από τα μηχανήματα POS, που χρησιμοποιούνται και σήμερα για τις πιστωτικές κάρτες. Έτσι, η συναλλαγή θα καταγράφεται από την τράπεζα, η οποία δεν θα έχει καμία πληροφορία για τον καταναλωτή που έκανε τη συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου