Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΒΙΑΣΜΟΥ

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη, ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν, συνελήφθη για απόπειρα βιασμού καμαριέρας στη Νέα Υόρκη.

Η σύλληψή του επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Πολ Μπράουνι, ο οποίος διευκρίνιζε αρχικά ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης.


O Στρος Καν συνελήφθη για απόπειρα βιασμού

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε ότι ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «θα δηλώσει αθώος».

Το ΔΝΤ απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο. Στελέχη του διοικητικού του συμβουλίου ισχυρίστηκαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το συμβάν.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο 62χρονος Στρος-Καν συνελήφθη στο διεθνές αεροδρόμιο JFK ενώ είχε επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Air France με προορισμό το Παρίσι. Ωστόσο το αεροσκάφος τέθηκε σε αναμονή στο αεροδρόμιο και αστυνομοκοί του αεροδρομίου επιβιβάστηκαν σε αυτό για να τον θέσουν υπό κράτηση. Σύμφωνα με την αστυνομία το επεισόδιο σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Sofitel, στην 44η Οδό της νεουρκέζικης πρωτεύουσας, κοντά στην Τimes Square.

Πως έγινε το συμβάν

Η καμαριέρα, ηλικίας 32 ετών, κατέθεσε μήνυση για επίθεση και απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης αφού «απέδρασε» από το δωμάτιο του Στρος-Καν στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, η 32χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρούζβελτ με «ελαφρά τραύματα» μετά την επίθεση, που όπως είπε, σημειώθηκε όταν μπήκε στο δωμάτιο για να καθαρίσει περίπου στις 13:00 τοπική ώρα.

«Βγήκε από το μπάνιο, εντελώς γυμνός, και αποπειράθηκε να την κακοποιήσει σεξουαλικά», δήλωσε ο Μπράουν για τις συνθήκες του επεισοδίου. Η γυναίκα ειδοποίησε το προσωπικό, το οποίο κάλεσε την αστυνομία. Σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Στρος-Καν είχε φύγει όταν έφθασαν αστυνομικοί στο ξενοδοχείο, και φαίνεται ότι έφυγε πολύ βιαστικά, ξεχνώντας το κινητό του τηλέφωνο και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο δωμάτιό του.

Η κατηγορία αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στις πολιτικές φιλοδοξίες του Στρος Καν και σοβαρό πλήγμα στο ΔΝΤ, το οποίο διαχειρίζεται δισεκατομμύρια δολαρίων. Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας. Δημοσκοπήσεις τον φέρουν, σε μία ενδεχόμενη αναμέτρηση, να κερδίζει άνετα τον σημερινό Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ποιός είναι ο Στρος Καν

Ο Στρος Καν ανέλαβε την ηγεσία του ΔΝΤ το Νοέμβριο του 2007 για πέντε χρόνια. Πριν είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, βουλευτής και καθηγητής οικονομικών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών του Παρισιού.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται ότι έχει υποπέσει σε αυτού του είδους το σφάλμα. Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού. Είχε απολογηθεί στους εργαζόμενους στο Ταμείο, τη γυναίκα με την οποία είχε τη σχέση, Πιρόσκα Νάγκι, πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Αφρικής του ΔΝΤ, καθώς και στη σύζυγό του, τη γνωστή τηλεοπτική δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ.

Αύριο, ο Στρος Κάν αναμένεται να μεταβεί στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες και να εκφωνήσει ομιλία στο 12ο οικονομικό φόρουμ που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή।


ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου