Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Κυριακή, 15 Μαΐου 2011

ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΖΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο ΚΥΡ. ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ???????????????

«Πράσινο φως» στις μουσουλμάνες γυναίκες που επιθυμούν να φορούν μπούρκα, έδωσε ο Υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων και Πολιτογράφησης της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας.

Αφορμή, η συζήτηση από ορισμένους συναδέλφους του Αυστραλούς πολιτικούς για την απαγόρευση της μπούρκας, απέναντι στην οποία, ο ίδιος, φαίνεται να διατηρεί μια πολύ «φιλελεύθερη» στάση.

Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής. Αν ένα άτομο επιθυμεί να φοράει μπούρκα, ασφαλώς και θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το πράξει. Δεν πιστεύω ότι κάποιος θα πρέπει να υποχρεωθεί να ντύνεται μ' έναν συγκεκριμένο τρόπο και αυτό ισχύει για όλους, ανεξαρτήτως εθνικής προέλευσης» .

Θίγοντας, επίσης, το θέμα της συγκέντρωσης των νέων μεταναστών σε ορισμένα προάστια, ο κ. Κότσιρας δήλωσε ότι αυτό δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σχηματισμός «γκέτο»: «Είναι εντελώς, φυσικό, όταν κάποιος έρχεται σε μια ξένη χώρα να επιδιώκει να μείνει εκεί που υπάρχουν συγγενείς ή φίλοι, γνωστοί ή συμπατριώτες, ώστε να έχει μια βάση στήριξης. Το ίδιο συνέβη και με τη δική μου οικογένεια. Όταν ήλθαμε στη Μελβούρνη εγκατασταθήκαμε στο Fitzroy, όπου υπήρχαν Έλληνες συγγενείς. Πού αλλού θα πηγαίναμε;»

Yποστηρίζοντας σθεναρά την πολιτισμική διαφορετικότητα ο υπουργός, δήλωσε ότι, μεμονωμένα περιστατικά βίας δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως χαρακτηριστικά μιας συγκεκριμένης εθνότητας. Σίγουρα, οι ταραξίες και οι ένοχοι θα πρέπει να λογοδοτούν και να τιμωρούνται. Εκείνο το οποίο δεν θα πρέπει όμως να γίνεται είναι να στιγματίζεται όλη η συγκεκριμένη κοινότητα .

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι το νέο τμήμα που θα συγκροτηθεί στην κυβέρνηση σύντομα θα έχει ως στόχο να ενισχύσει τη δημιουργία στρατηγικής, που θα αποβλέπει στη λύση των θεμάτων των νεομεταναστών και προσφύγων. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους νεομετανάστες και το θέμα που επείγει τώρα είναι να τους βοηθήσουμε να εγκατασταθούν σε μια νέα γι' αυτούς χώρα, τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου