Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

“Αγριεμένη” η τρόικα σάρωσε τα υπουργεία. Ποιές εντολές έδωσαν


Προετοίμασαν το έδαφος για νέες πιέσεις που στην ουσία σημαίνουν νέα μέτρα στις πλάτες των πολιτών.

«Αγριεμένα» ήρθαν αυτή την φορά στην Αθήνα τα στελέχη της τρόϊκα: Μετά την φωτιά που έβαλαν στο τρίγωνο υπουργείου Εργασίας, υπουργείου Υποδομών και υπουργείου Οικονομικών, τώρα έφτιαξαν μια λίστα με …εντολές.

«Τρέξτε τις αποκρατικοποιήσεις», «υιοθετήστε αποφασιστικά μέτρα για τον έλεγχο των ΔΕΚΟ», «στηρίξτε Τράπεζες και επιχειρήσεις» και «εφαρμόστε παντού επιχειρησιακές συμβάσεις» είναι μερικές μόνον από τις απαιτήσεις τους.
Η τρόϊκα επισκέφτηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έκανε «φύλλο και φτερό» τα στοιχεία για τις δαπάνες φορέων της γενικής κυβέρνησης, αλλά και την εξέλιξη του χρέους. Άποψή τους είναι πως εφόσον χρέος και έλλειμμα επηρεάστηκαν αρνητικά το τελευταίο εξάμηνο από την ύφεση, πρέπει να επισπευστούν μέτρα που αφορούν την ανάπτυξη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το σχέδιο χρηματοδότησης των τραπεζών, για το οποίο διαπιστώθηκε ικανοποιητική πρόοδος. Τονίστηκε όμως και η ανάγκη για μέτρα απεξάρτησης των τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ και σταδιακής επανασύνδεσής τους με τις αγορές.

Από τις παρατηρήσεις των στελεχών της ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ επί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος -που πρέπει να κατατεθεί στην Βουλή οπωσδήποτε μέχρι τις αρχές Ιουνίου- διαφάνηκε πάντως και η ανησυχία τους για το εύρος και την αποτελεσματικότητα των δράσεων που τους παρουσιάστηκαν. Ανοίγει ενδεχομένως έτσι «παράθυρο» για νέες πιέσεις, από τους επικεφαλής των ελεγκτών που καταφτάνουν στην Αθήνα από βδομάδα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, στον περιορισμό των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, στην πορεία εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, στην μείωση των αμυντικών δαπανών, στην περαιτέρω μείωση των κρατικών επιδοτήσεων για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων δημόσιων οργανισμών, στο κλείσιμο δημόσιων φορέων χωρίς αντικείμενο, στη σύνδεση κοινωνικών επιδομάτων με εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και στην περικοπή και κατάργηση φοροαπαλλαγών.

Ακόμη η τρόικα εστιάζει στα μέτρα διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας, στον περιορισμό των επαγγελμάτων που υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, στις επικουρικές συντάξεις, στην μείωση των δαπανών Υγείας, στην απελευθέρωση των τιμολογίων ΔΕΚΟ, στην προώθηση επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, στην εξομοίωση των τραπεζοϋπαλλήλων του δημοσίου με αυτούς του ιδιωτικού τομέα.
πηγη.http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου