Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Τρώμε δωρεάν και στηρίζουμε την ελληνική παραγωγή!

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα παρακμής και παράνοιας που επικρατεί ειδικά στον τομέα της Οικονομίας έρχονται και κάποιες ευχάριστες πρωτοβουλίες από ομάδες πολιτών για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων.
Με γεύσεις και μυρωδιές, τρόφιμα και ποτά, από όλη την Ελλάδα, θα πλημμυρίσει η Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στις 30 και 31 Μαΐου 2011, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ σε μια .....
προσπάθεια προώθησης των προιόντων της ελληνικής γης και των ελληνικών γεύσεων.
Ελαιόλαδα, κρασιά, τυριά, μέλια, αλλά και γλυκά του κουταλιού, φρούτα και πολλά άλλα παραδοσιακά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα θα παρουσιασθούν στους επισκέπτες, στην πρώτη "Γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού" με τίτλο: «Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές».
Την εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες επιχειρήσεις από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, διοργανώνουν η ΕΣΤΙΑ - Συνεργασία για την Προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας, (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν φορείς του κλάδου τροφίμων και ποτών ) και το Κίνημα Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι Παράγουμε», σε συνεργασία με πολλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορεις. Ειναι ουσιαστικα η ραχοκοκαλια της αγροκτηνοτροφικης μας παραγωγης
Απο τα πλέον εντυπωσιακά γεγονότα στο πλαίσιο του 2ημερου αναμένεται να ειναι η παρασκευή από περίπου 100 αρχιμαγείρους μέλη του Chef’s Club Ελλαδας, μιας τεράστιας χωριάτικης ελληνικής σαλάτας 500 κιλών η οποία στη συνέχεια θα διανεμηθεί στους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και σε Ιδρύματα.Οπως επισης η παρουσίαση προτάσεων για υγιεινό πρωινό με βάση ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα από διαφορετικές περιοχές της χώρας από το Chef’s Club στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ''ΚΑΛΗΜΕΡΑ BREAKFAST''.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων διατροφής και την ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και συμμετέχουν σε αυτήν ελληνικές επιχειρήσεις, που παράγουν ελληνικά προϊόντα διατροφής.
Απευθύνεται στο ευρύ καταναλωτικό κοινό με στόχο να αναδειχθούν η ταυτότητα, το διατροφικό πρότυπο και τα προϊόντα που αποτελούν τους πρεσβευτές κάθε περιφέρειας, γιατί αυτά συγκροτούν τον ελληνικό διατροφικό πολιτισμό.
Ήδη, φορείς -επιμελητήρια, συνεταιρισμοί, ενώσεις, Τοπική Αυτοδιοίκηση και μεμονωμένες επιχειρήσεις και παραγωγοί- έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ τα νέα αιτήματα που φτάνουν καθημερινά για ένταξη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από τους οργανωτές, πάρα πολλά.
Πρεπει να σημειωθει οτι ενεργο ρολο παιζουν επισης τα παραρτηματα ή οι κινησεις πρωτοβουλιας που αναπτυσσονται πανελλαδικα γυρω απο τον συλλογο
''Κίνημα Πολιτών - Καταναλώνουμε ότι Παράγουμε'', που προωθεί τα ελληνικά προιόντα διατροφής, ένδυσης, τουρισμού, ψυχαγωγίας, πολιτισμού κλπ.
Η επίσκεψη στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου