Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ;Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ.Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.ΣΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Νεες Πιέσεις της Ευρωζώνης στην Ελλάδα για το Μνημόνιο και νέα μέτρα λιτότητας για νέο δάνειο


Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να ζητήσουν από την Ελλάδα να τηρήσει αυστηρά τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, προκειμένου να διασφαλίσει νέα έκτακτη χρηματοδότηση το επόμενο έτος, αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του.
Σύμφωνα με το άρθρο, πηγή στην ευρωζώνη που εμπλέκεται στις προπαρασκευαστικές εργασίες για την μηνιαία συνεδρίαση των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης χαρακτήρισε πρόωρη την όποια συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ προς την Ελλάδα, συμπληρωματικά του δανείου διάσωσης των 110 δις. ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι η ευρωζώνη ίσως εξετάσει επέκταση της χρηματοδότησης της Ελλάδας, με τον όρο ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ακόμα και αν αυτό απαιτήσει νέα μέτρα λιτότητας.
"Δεν τίθεται θέμα για νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα-το ζήτημα έχει να κάνει με την εφαρμογή όσων έχουν αποφασιστεί και ανακοινωθεί", ανέφερε η πηγή στην ευρωζώνη.
"Θα πρέπει να δείξουν στην ΕΕ και το ΔΝΤ ότι μπορούν να επιτύχουν τους στόχους του τρέχοντος προγράμματος. Για να το δείξουν αυτό, θα πρέπει πιθανόν να υπάρξει ανακοίνωση επιπρόσθετων μέτρων", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να ενισχύσει την αξιοπιστία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, που προβλέπει έσοδα 50 δις ευρώ έως το 2015.
"Θέλουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο, ένα χρονοδιάγραμμα, λίστα περιουσιακών στοιχείων, και κάποια διαδικασία για το πώς θα το επιτύχουν αυτό", είπε η πηγή.  "Αν καταφέρουν να δείξουν με αξιόπιστο τρόπο ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο πρόγραμμα, θα χρειαστεί πολύς δρόμος για να διαλυθούν οι φόβοι των αγορών για την διατηρησιμότητα του χρέους," συμπλήρωσε.
"Αν συμβεί η Ελλάδα να μην έχει ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές μέχρι το τέλος της περιόδου του τρέχοντος προγράμματος και αν είμαστε πεπεισμένοι από τις δράσεις της Ελλάδας στα δύο αυτά θέματα που ανέφερα, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί η προετοιμασία και νέας χρηματοδότησης", ανέφερε η πηγή.
Παρά τις αποκλίσεις στα δημοσιονομικά της χώρας λόγω της μεγαλύτερης του αναμενόμενου ύφεσης και των αναθεωρήσεων των στατιστικών στοιχείων, η Ελλάδα θα πρέπει να εμμείνει στους αρχικούς δημοσιονομικούς της στόχους.
"Θα πρέπει να εμμείνουν στο αρχικό σχέδιο. Μπορούμε να συζητήσουμε τον ακριβή τρόπο που θα φτάσουν εκεί, αλλά ο τελικός στόχος, η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ σε μια καθορισμένη ημερομηνία, είναι αμετακίνητος στόχος", είπε η πηγή.
"Αν είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τον εαυτό τους, τότε δεν αποκλείουμε να είμαστε πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε λίγο παραπάνω, αν αυτό χρειαστεί", είπε η πηγή. "Θέλουμε να έχουμε αξιόπιστες δεσμεύσεις πολύ σύντομα, εντός εβδομάδων. Ο Ιούνιος φαίνεται καλός", είπε η πηγή.
Δεύτερη πηγή στην ευρωζώνη είπε ότι αναμένει την Ελλάδα να ανακοινώσει νέους τρόπους για την εκπλήρωση των στόχων που έχουν τεθεί τις επόμενες ημέρες.
Η πρώτη πηγή διέψευσε τα σενάρια για νέα μείωση των επιτοκίων που θα καταβάλει η Ελλάδα για το δάνειο των 110 δις ευρώ μετά την απόφαση της ευρωζώνης τον Μάρτιο για μείωση τους κατά 100 μονάδες βάσης στο 4,2% περίπου.  "Δεν έχω καμία ενημέρωση ότι διεξάγονται συζητήσεις επ'αυτό σε κανένα forum", είπε η πρώτη πηγή.
Για νέο Μνημόνιο κάνουν λόγο και τα ελληνικά ΜΜΕ
Δημοσιεύματα τωω ελληνικών εφημερίδων αναφέρονται πιθανή συμφωνία για την Ελλάδα για νέο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 50 έως 60 δις ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες το 2012 και το 2013 με αντάλλαγμα γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Το δημοσίευμα των Νέων ανέφερε ότι το νέο μνημόνιο αποτελεί προϋπόθεση για να υπογραφεί και η επιμήκυνση του υφιστάμενου δανείου της τρόικας, τόσο από το ΔΝΤ, όσο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση που συμφώνησαν οι ηγέτες της ευρωζώνης τον Μάρτιο.  "Ένα νέο μνημόνιο, κεντρικό στοιχείο του οποίου θα είναι ένα τολμηρότατο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, αναμένεται να υπογράψει η Ελλάδα με την τρόικα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση του δανεισμού της με περίπου 60 δις ευρώ, επιπλέον των 110 δις ευρώ του ήδη χορηγούμενου δανείου", ανέφερε η εφημερίδα Τα Νέα, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές της τρόικας.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα στην εφημερίδα Ημερησία, βρίσκεται προ των πυλών συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα για νέο δάνειο 50 δις ευρώ με αντάλλαγμα υποθήκες σε κινητή και ακίνητη περιουσία και την επιβολή εξαιρετικά οδυνηρών μέτρων.
Ενω για καποιους  η  Ζωη  ειναι  γλεντι,γιατι Λεφτα υπαρχουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου